• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Disertační práce
    • Fakulta rybářství a ochrany vod
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Disertační práce
    • Fakulta rybářství a ochrany vod
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Produkční účinnost technologicky upravených obilovin v chovu tržních kaprů

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.359Mb)
    Posudek vedoucího práce (349.7Kb)
    Posudek oponenta práce (3.334Mb)
    Průběh obhajoby práce (193.5Kb)
    Datum
    2014
    Autor
    Másílko, Jan
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Kapr obecný (Cyprinus carpio L.) je jednou z nejdůležitějších sladkovodních ryb chovaných na světě. Na našem území resp. v České republice má chov kapra dlouholetou tradici a nezaměnitelnou tvář v rybniční akvakultuře. Tato produkce je dosahována při použití převážně polo-intenzivního způsobu chovu tzn. kombinací přirozené potravy a přikrmování doplňkovými krmivy, především obilovinami. A právě spotřeba krmiv, v našem případě obiloviny, tvoří jednu z nejvýznamnějších nákladových položek v chovu kaprů. Odhaduje se, že tyto náklady mohou být kolem 30 35% z celkových nákladů. Cílem každého rybářského podniku je tyto náklady co nejvíce snížit. Jednou z možností, jak snížit tyto náklady, je zvýšení produkční účinnosti obilovin jejich vhodnou technologickou úpravou, která není ekonomicky náročná a pro rybníkářskou praxi lehce dostupná popřípadě nenáročná na technologii a obsluhu. Tyto technologické úpravy obilovin jsou sumarizovány v této disertační práci. Studovány byly hlavní produkční ukazatele technologicky upravených obilovin v chovu tržních kaprů s dopady nejen na ekonomiku chovu, ale také s dopady na životní prostředí v rybniční akvakultuře, především pak na bilanci celkového fosforu a dále byl studován vliv způsobu hospodaření na kvalitu masa kapra, resp. byly zkoumány texturní vlastnosti.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/1133
    Kolekce
    • Fakulta rybářství a ochrany vod

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV