Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorSyrovátková, Monika
dc.date.accessioned2021-11-30T09:53:08Z
dc.date.available2021-11-30T09:53:08Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11358
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá oblastmi složení masa, systémů řízení kvality, zejména pak BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard), HACCP (analýzy rizik a kritických kontrolních bodů) a ISO ((Mezinárodní organizace pro normalizaci). Je zde popsán význam systému řízení kvality pro bezpečnost potravin a podnikový management. V další části této práce jou popsány požadavky zpracovatelů masa. Zmíněné požadavky jsou značně závislé na konkrétním druhu masa a politice jakosti daného zpracovatelského podniku. Dále je zde analyzováno spotřebitelské chování na trhu s masem, trendy ve spotřebě masa v České republice i ve světě. Světový trh s masem je poměrně závislý na dění v Asii, jelikož tam dochází k dynamickému růstu výroby a spotřeby masa. Zvláště patrný je tento trend v Číně, která má velký potenciál v oblasti vývozu vepřového a drůbežího masa. Byla zde rovněž sestavena predikce spotřeby masa v budoucnu na základě zjištěných trendů. Vývoj na českém trhu s masem kopíruje světové trendy, tudíž lze očekávat, že se bude rovněž zvýšovat spotřeba drůbežího masa. Naopak dojde ke snížení spotřeby hovězího a vepřového masa, poněvadž dochází k útlumu zemědělských dotací. Skopové a zvěřina si pravděpodobně udrží svůj podíl na trhu díky stabilní zákaznické základně. Pro vytvoření této diplomové práce jsem využila studium odborné literatury. Získané informace byly následně použity do grafů, aby zjištěné výsledky byly více transparentní. Dále byly tyto grafy blíže popsány a analyzovány.cze
dc.format60
dc.format60
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmasocze
dc.subjectkvalitacze
dc.subjectcertifikacecze
dc.subjectsystémy řízení kvalitycze
dc.subjectstandardy ISOcze
dc.subjectsystém HACCPcze
dc.subjecttrh s masemcze
dc.subjectmeateng
dc.subjectqualityeng
dc.subjectcertificationeng
dc.subjectsystém of quality managementeng
dc.subjectISO standardseng
dc.subjectHACCP systemeng
dc.subjectmarket of meateng
dc.titleMetody řízení jakosti při příjmu syrového masacze
dc.title.alternativeThe Methods of Quality Management at receiving raw meateng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag14699
dc.description.abstract-translatedThe diploma thesis deals with the matters of meat, compositon of meat and systems for quality management, especially BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard), HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) and ISO ((International Organization for Standardization). There are described the importace of Quality management system for food safety and enterprise management too. The chosen company has got certification HACCP and EN ISO 9001 : 2000. In the next part of this work I describe requirements of meat Processors. These requirements are very determined by kind of meat and Quality Policy of certain meat processing company. Next I study the real consumer?s and shopping manners on the market with meat, trends in consumption meat in Czech republic and also in the world. The world market for meat is relatively dependent on what is happening in Asia, since there is a dynamically growing production and consumption of meat. This is most significant in China, which has great potential in the export of pork and poultry meat. There is also a prediction of meat consumption in the future based on the identified trends. Developments in Czech meat market follows world trends, so we can also expect increased consumption of poultry meat. At the same time the consumption of beef and pork meat tends to decrease because of the absorption of agricultural subsidies. Mutton and venison hold their current portion of production, thanks to the stable customer base.For creating this work I used the study of expert literature. The acquired informations have been compiled into graphs for making results more transparent. In addition I tried to describe or analyse the graphs by words.eng
dc.date.accepted2011-06-20
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineProvozně podnikatelský oborcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam