dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Blechová, Eva | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:53:08Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:53:08Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11359 | |
dc.description.abstract | Cílem práce je posoudit diference vlivu teploty na kvalitu potravin vyrobených ze živočišných produktů. Jelikož nelze se věnovat všem potravinám živočišného původu další výzkum byl směřován na hovězí maso. Jako hodnotící kritéria byly zvoleny senzorické vlastnosti ? vzhled a vůně. Dále zde byla měřena teplota prostředí a teplota masa.
Byly zpracovány tři pokusy na současné způsoby skladovaná masa za snížených teplot se zaměřením na vliv snížené teploty na trvanlivost a kvalitu výrobku s vlivem na organoleptické vlastnosti. Změny, které nastaly, byly řádně popsány a fotograficky zdokumentovány. Bude zde sledován vztah mezi teplotou a dobou skladování. | cze |
dc.format | 64 s. | |
dc.format | 64 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | chlazení masa; hovězí maso; kvalita masa; | cze |
dc.subject | refrigeration sector; beef; meat quality | eng |
dc.title | Vkuv didržebá cgkadárebsjígi řetětce ba jvakutz a trvabkuvist potravin živočišného původu | cze |
dc.title.alternative | Effect of cold chain compliance on quality and shelf life of foods of animal origin | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 14701 | |
dc.description.abstract-translated | The influence of a different temperature is the aim to asses on beef quality. There were chosen reviewing sensorial characteristics ? visage and smell. Furthermore, there was a measured temperature (temperature recorder) and the temperature of the meat (needle thermometers).
There were accomplished three trials on the present ways how to store a beef in low temperatures. The experiments were aimed to the influence of reduced temperature on product quality and durability with the influence on the organoleptic properties.
The changes that occurred were properly described and photographically documented. There will be observed a relationship between the temperature and storage time. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-21 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Provozně podnikatelský obor | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |