Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorZlamšídlová, Adéla
dc.date.accessioned2021-11-30T09:53:21Z
dc.date.available2021-11-30T09:53:21Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11383
dc.description.abstractPodstatou diplomové práci na téma ?Systém kontroly kvality potravin a jejich prodeje? je seznámení se současnou legislativou ve vztahu k výrobnímu a obchodnímu řetězci potravin. V teoretické části jsou shrnuty zákony a vyhlášky České republiky, které se vztahují k výrobě a prodeji masa a masných výrobků. Je zde zpracována i evropská legislativa, kterou se musí čeští výrobci potravin řídit. Dále jsou zde popsány různé systémy řízení jakosti, které se používají k zajišťování bezpečné výroby potravin. Praktická část zahrnuje veterinární kontrolu v konkrétním potravinářském podniku. V něm jsem sledovala, jak probíhá kontrola zdravotní nezávadnosti u masa a masných výrobků. Ve všech úsecích výroby a zpracování je kladen důraz především na zabránění kontaminace. V celém výrobním závodu je nutno dodržovat přísná bezpečnostní a hygienická opatření. Přínosem práce bylo získání teoretického a praktického přehledu o činnosti výrobních závodů, včetně kontrolních orgánů.cze
dc.format68 s.
dc.format68 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýroba potravincze
dc.subjectbezpečnost potravincze
dc.subjectkvalitacze
dc.subjectzdravotní nezávadnostcze
dc.subjectstátní dozorcze
dc.subjectfood productioneng
dc.subjectfood securityeng
dc.subjectqualityeng
dc.subjecthealth securityeng
dc.subjectstate controleng
dc.titleSystém kontroly kvality potravin a jejich prodejecze
dc.title.alternativeFood quality and sales control systemeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag14975
dc.description.abstract-translatedThe object of this thesis which deals with ?Food quality and sales control system? is to inform about the current legislative as regards the productin and business food chain. In the theoretical part the laws and bills of the Czech Republic are summarized that relate to meat and meat product production. Also the European legislative is elaborated here which needs to be followed by all Czech producers. Further on, the thesis deals with different quality regulation systems that are used to ensure safe food production. The practical part includes the veterinary control in the particular food store. There I focused on how the control of the meat and meat products quality is carried out. In all the production and processing sections it is important to prevent the contamination. In the whole production plant it is important to follow strict security and sanitary rules. The asset of the thesis has been the gain of theoretical and practical overview of the production plant activity including the control authorities.eng
dc.date.accepted2011-06-08
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVšeobecné zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam