dc.contributor.advisor | Lád, František | |
dc.contributor.author | Novotný, Jaroslav | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:53:27Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:53:27Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11393 | |
dc.description.abstract | V práci jsou vyhodnoceny faktory ovlivňující kvalitu a výživnou hodnotu zavadlých travních siláží. Vzorky travních siláží byly odebrány v provozních podmínkách u prvních sečí. Byly vytvořeny tři skupiny po 12 vzorcích. První skupina byla kontrolní, bez použití konzervačních prostředků. Do druhé skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálními přípravky. Do třetí skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálně enzymatickými aditivy. Byly zjištěny statisticky významné rozdíly v obsahu kyseliny mléčné (P < 0,05) a u hodnot stupně proteolýzy (P < 0,05) mezi kontrolní skupinou bez použití silážních aditiv a skupinou, kde byla použita bakteriální a bakteriálně enzymatická aditiva. | cze |
dc.format | 60 s. | |
dc.format | 60 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | silážování; bakteriální aditiva; bakteriálně-enzymatická aditiva; fermentace; kyselina mléčná; kyselina máselná; stupeň proteolýzy | cze |
dc.subject | silage; bacterial additives; bakteria-enzyme additives; fermentation; lactic acid; butyric acid; the degree of proteolysis | eng |
dc.title | Faktory ovlivňující kvalitu a výživnou hodnodu siláží z travních porostů | cze |
dc.title.alternative | Factors influencing quality and nutritive value of grass silages | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 15080 | |
dc.description.abstract-translated | The paper analyzes the factors affecting the quality and nutritive value of wilted grasssilage. Grass silage sample were collected in the operating conditions for the firstmowing. Three groups were formed after 12 samples. The first group was the controlwithout using preservatives. The sekond group were included in the silage treated withbacterial agents. The third group included the bacterial-enzymetreated silage additives. There were no statistically signifiant differences in lactic acid kontent (P < 0.05) andvalues of thedegree of proteolysis (P < 0.05) between the kontrol group without the useof silage additives and the group, which was used for bacterial and bacterial-enzyme additives. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Všeobecné zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |