Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorBartuška, Václav
dc.date.accessioned2021-11-30T09:53:28Z
dc.date.available2021-11-30T09:53:28Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11394
dc.description.abstractV provozních podmínkách bylo provedeno hodnocení úrovně výživy dojnic ve vztahu k produkci mléka. Byla posuzována kvalita objemných krmiv, technika krmení, složení krmných diet a optimální zabezpečení potřeby živin. Z provozně ekonomických ukazatelů byly vyhodnoceny náklady na výrobu mléka a celkové zhodnocení za jednotlivá sledovaná období. Výsledky při posouzení úrovně výživy za tříleté období ukazují, že krmné dávky jsou sestavovány v optimálních hodnotách. Kukuřičná siláž ve sledovaných obdobích byla vždy zařazena do první jakostní třídy a travní siláže byly zařazovány do první a druhé jakostní třídy. Průměrná užitkovost činní 7 000 kg mléka na dojnici za rok. Náklady na jeden litr vyprodukovaného mléka byly v průměru za sledované tříleté období 8, 90 Kč. Náklady na litr prodaného mléka byly v průměru 9,30 Kč a průměrné náklady na jeden krmný den byly v průměru 138,37 Kč.cze
dc.format112 s.
dc.format112 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživa dojnic; objemná krmiva; krmná dávka; technika krmení; produkce mléka; náklady na výrobu mlékacze
dc.subjectdairy cattle nutritioneng
dc.subjectroughage feedeng
dc.subjectfeed rationeng
dc.subjectfeeding techniqueeng
dc.subjectmilk productioneng
dc.subjectmilk production costseng
dc.titlePosouzení úrovně výživy ve vztahu k produkci mléka u dojniccze
dc.title.alternativeNutrition and feeding influence in relation to milk production of dairy cowseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag15085
dc.description.abstract-translatedThe assessment of the level of nutrition of dairy cattle in relation to their milk pruduction was carried out under operating conditions. The focus was on the quality of the roughage feed, the feeding technique, the contents of the diet and the supply of nutrients. On the basis of operating and economic indicators, the milk production costs as well as an overall evaluation summing the individual observed periods have been calculated. The results of the observation of the level of nutrition over a three-year period indicate that the feed rations are prepared according to the optimal standards. In the observed periods, first quality* corn silage and first or second quality** corn silage was always used. The average efficiency of a cow reached 7 000 kg of milk per year. The average cost of one litre of thus produced milk was 9,30 CZK in an average day, and the average sum of money needed came in at 138,37 CZK.eng
dc.date.accepted2011-06-08
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVšeobecné zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam