dc.contributor.advisor | Lád, František | |
dc.contributor.author | Bartuška, Václav | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:53:28Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:53:28Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11394 | |
dc.description.abstract | V provozních podmínkách bylo provedeno hodnocení úrovně výživy dojnic ve vztahu k produkci mléka. Byla posuzována kvalita objemných krmiv, technika krmení, složení krmných diet a optimální zabezpečení potřeby živin. Z provozně ekonomických ukazatelů byly vyhodnoceny náklady na výrobu mléka a celkové zhodnocení za jednotlivá sledovaná období. Výsledky při posouzení úrovně výživy za tříleté období ukazují, že krmné dávky jsou sestavovány v optimálních hodnotách. Kukuřičná siláž ve sledovaných obdobích byla vždy zařazena do první jakostní třídy a travní siláže byly zařazovány do první a druhé jakostní třídy. Průměrná užitkovost činní 7 000 kg mléka na dojnici za rok. Náklady na jeden litr vyprodukovaného mléka byly v průměru za sledované tříleté období 8, 90 Kč. Náklady na litr prodaného mléka byly v průměru 9,30 Kč a průměrné náklady na jeden krmný den byly v průměru 138,37 Kč. | cze |
dc.format | 112 s. | |
dc.format | 112 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | výživa dojnic; objemná krmiva; krmná dávka; technika krmení; produkce mléka; náklady na výrobu mléka | cze |
dc.subject | dairy cattle nutrition | eng |
dc.subject | roughage feed | eng |
dc.subject | feed ration | eng |
dc.subject | feeding technique | eng |
dc.subject | milk production | eng |
dc.subject | milk production costs | eng |
dc.title | Posouzení úrovně výživy ve vztahu k produkci mléka u dojnic | cze |
dc.title.alternative | Nutrition and feeding influence in relation to milk production of dairy cows | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 15085 | |
dc.description.abstract-translated | The assessment of the level of nutrition of dairy cattle in relation to their milk pruduction was carried out under operating conditions. The focus was on the quality of the roughage feed, the feeding technique, the contents of the diet and the supply of nutrients. On the basis of operating and economic indicators, the milk production costs as well as an overall evaluation summing the individual observed periods have been calculated. The results of the observation of the level of nutrition over a three-year period indicate that the feed rations are prepared according to the optimal standards. In the observed periods, first quality* corn silage and first or second quality** corn silage was always used. The average efficiency of a cow reached 7 000 kg of milk per year. The average cost of one litre of thus produced milk was 9,30 CZK in an average day, and the average sum of money needed came in at 138,37 CZK. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-08 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Všeobecné zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |