dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan, st. | |
dc.contributor.author | Jarešová, Martina | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:53:56Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:53:56Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11434 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá částečným hodnocením životního cyklu brambor a jeho environmentálních dopadů během jednotlivých fází tohoto cyklu. Cyklus se skládá z vyhodnocení emisní zátěže produkce na poli, skladování a transportu ke zpracování i ke konečnému spotřebiteli. V rámci hodnocení emisní zátěže byly porovnány varianty jako ekologické a konvenční brambory, sezónní a skladované brambory, surové brambory a bramborové polotovary. K výpočtu emisní zátěže byl použit softwarový nástroj SimaPro. Cílem práce bylo nalézt jaké formy pěstování, zpracování a dopravy mají nejmenší environmentální dopad a navrhnout nejméně zatěžující varianty školním stravovacím zařízením. | cze |
dc.format | 88 s. | |
dc.format | 88 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Emise skleníkových plynů | cze |
dc.subject | pěstování brambor | cze |
dc.subject | ekologický/konvenční systém hospodaření | cze |
dc.subject | Emissions of green house gasses | eng |
dc.subject | production of potatoes | eng |
dc.subject | conventional/organic farming | eng |
dc.title | Vliv produkčních procesů při pěstování brambor na emise CO2 | cze |
dc.title.alternative | Influence of production proces during potatoes growing on CO2 emissions | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 18548 | |
dc.description.abstract-translated | The thesis deals with the partial evaluation of life cycle of the potatoes and its environmental impact during the all phases of the cycle. The cycle consists of the evaluation of emission load in the field production, processing and transportation to processing and end-users. The evaluation compared the emission load variations, such as organic and conventional potatoes, seasonal and stored potatoes, raw potatoes and processed potato products. For calculating the emission load was used software tool SimaPro. The aim of work was to find which forms of cultivation; processing and transport have the lowest environmental impact and propose variants with low environmental impact to school canteens. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-14 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |