Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorJarešová, Martina
dc.date.accessioned2021-11-30T09:53:56Z
dc.date.available2021-11-30T09:53:56Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11434
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá částečným hodnocením životního cyklu brambor a jeho environmentálních dopadů během jednotlivých fází tohoto cyklu. Cyklus se skládá z vyhodnocení emisní zátěže produkce na poli, skladování a transportu ke zpracování i ke konečnému spotřebiteli. V rámci hodnocení emisní zátěže byly porovnány varianty jako ekologické a konvenční brambory, sezónní a skladované brambory, surové brambory a bramborové polotovary. K výpočtu emisní zátěže byl použit softwarový nástroj SimaPro. Cílem práce bylo nalézt jaké formy pěstování, zpracování a dopravy mají nejmenší environmentální dopad a navrhnout nejméně zatěžující varianty školním stravovacím zařízením.cze
dc.format88 s.
dc.format88 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectEmise skleníkových plynůcze
dc.subjectpěstování bramborcze
dc.subjectekologický/konvenční systém hospodařenícze
dc.subjectEmissions of green house gasseseng
dc.subjectproduction of potatoeseng
dc.subjectconventional/organic farmingeng
dc.titleVliv produkčních procesů při pěstování brambor na emise CO2cze
dc.title.alternativeInfluence of production proces during potatoes growing on CO2 emissionseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag18548
dc.description.abstract-translatedThe thesis deals with the partial evaluation of life cycle of the potatoes and its environmental impact during the all phases of the cycle. The cycle consists of the evaluation of emission load in the field production, processing and transportation to processing and end-users. The evaluation compared the emission load variations, such as organic and conventional potatoes, seasonal and stored potatoes, raw potatoes and processed potato products. For calculating the emission load was used software tool SimaPro. The aim of work was to find which forms of cultivation; processing and transport have the lowest environmental impact and propose variants with low environmental impact to school canteens.eng
dc.date.accepted2011-06-14
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam