dc.contributor.advisor | Jirotková, Dana | |
dc.contributor.author | Požárková, Radka | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:54:59Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:54:59Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-27 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11497 | |
dc.description.abstract | V práci je popsáno složení drůbežího masa a jeho význam pro výživu lidí. Dále je rozebrána kvalita masa a vlivy, které na ní působí. Důležitou roli zaujímá i systém HACCP. V závěrečné části byla sledována situace na trzích s drůbežím masem.
Cílem diplomové práce bylo prostudovat a popsat výrobní postupy při jatečném opracování kuřat a zjistit podíly hlavních masitých částí na jatečně upraveném těle brojlerových kuřat, to znamená podíly prsní a stehenní svaloviny. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | drůbež | cze |
dc.subject | drůbeží maso | cze |
dc.subject | kuře | cze |
dc.subject | zpracování kuřat | cze |
dc.subject | prsní svalovina | cze |
dc.subject | stehenní svalovina | cze |
dc.subject | poultry | eng |
dc.subject | poultry flesh | eng |
dc.subject | chicken | eng |
dc.subject | chicken processing | eng |
dc.subject | breast flesh | eng |
dc.subject | thigh flesh | eng |
dc.title | Zpracování kuřat na jatkách | cze |
dc.title.alternative | Processing chicken at slaughter | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 19397 | |
dc.description.abstract-translated | Composition of poultry flesh and its purpose on human nutrition is described in this work. The quality and factors which affects quality are described further. HACCP system takes also important role. The end of this thesis is focused on poultry meat markets.
The aim of this thesis was to study and describe chicken slaughtering process and processing of chicken carcass and determine the major share of the fleshy parts of broiler chicken carcass which means shares of breast muscles and tight muscles. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-19 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Provozně podnikatelský obor | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |