Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorSabáček, Radek
dc.date.accessioned2021-11-30T09:55:25Z
dc.date.available2021-11-30T09:55:25Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11519
dc.description.abstractPšenice patří mezi nejdůležitější plodiny na Světě. Největší část osevních ploch pšenice je využívána s cílem dosažení potravinářské kvality. Cílem této práce je posoudit hlavní kritéria kvality zrna pšenice u Zemědělského družstva Hodonice a navrhnout možnosti jejího zlepšení. Jakost pšenice byla hodnocena u odrůd sklízených v letech 2007 až 2010 a to takto: v roce 2007 odrůda Balada, v roce 2008 odrůdy Barryton, Bohemia, Balada, v roce 2009 odrůdy Barryton, Bohemia, Balada, Bardotka a v roce 2010 odrůdy Barryton, Bohemia a Bardotka. Laboratorní analýzy byly prováděny ve firmě ZZN POMORAVÍ a.s. K porovnání jednotlivých odrůd byly vybrány tyto jakostní ukazatele: Barva, pach a chuť zrna, vlhkost, příměsi a nečistoty, objemová hmotnost, hmotnost tisíce zrn, obsah minerálních látek, obsah N ? látek, SDS test a číslo poklesu. Výsledky byly uspořádány do tabulek a grafů, zhodnoceny a porovnány podle ČSN 1100-2 ?pšenice potravinářská? a s dalšími literárními údaji.cze
dc.format56 s.
dc.format56 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpšenice ozimácze
dc.subjectporovnánícze
dc.subjectkvalitacze
dc.subjectkriteria kvalitycze
dc.subjectwinter wheateng
dc.subjectcomparisoneng
dc.subjectqualityeng
dc.subjectquality criterionseng
dc.titleKvalita potravinářských odrůd pšenice v ZD Hodonicecze
dc.title.alternativeQuality of the wheat grain at ZD Hodoniceeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag19572
dc.description.abstract-translatedWheat belongs to the most important farm plant worldwide. The largest part of wheat sowing area is used to reach a food quality. An aim of this work is to assess the main criterions of the wheat grain at Zemědělské družstvo Hodonice and suggest the possibilities of its improvement. Wheat quality was assessed using wheat varieties harvested in 2007-2010 in this order: Balada variety from 2007 harvest, varieties Barriton, Bohemia, Balada from 2008, Barryton, Bohemia, Balada, Bardotka from 2009 and Barryton, Bohemia, Bardotka from 2010. Laboratory analyses were made by ZZN Pomoraví a.s.. Individual varieties were compared according to these quality indicators: colour, smell, the taste of grain, moisture, the foreign matters, volume density, and weight of thousand of grains, the mineral content, nitrogen content, SDS test and a Falling Number. The results were put into charts and graphs, assessed and compared according to ČSN-1100-2 ?bread wheat? and other literature data.eng
dc.date.accepted2011-06-14
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam