dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan, st. | |
dc.contributor.author | Makrlíková, Kateřina | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:55:54Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:55:54Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11541 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce částečně hodnotí životní cyklus chovu hospodářských zvířat a environmentální dopady jednotlivých částí tohoto cyklu. Hodnotí se energetické náklady a emisní zátěž vzniklé výkrmem hospodářských zvířat a zpracováním a transportem finálního produktu - masa. V rámci hodnocení byl porovnáván konvenční a ekologický systém chovu a různé typy ustájení. K výpočtu emisní zátěže byl použit softwarový nástroj SIMA Pro. Cílem práce bylo nalézt jaké formy chovu hospodářských zvířat mají nejmenší environmentální dopad.
Práce byla vytvořena v rámci mezinárodního projektu M00080-EUS-AT-SUKI Sustainable Kitchen, který se zabývá emisní zátěží jednotlivých kroků produkční vertikály potravin. | cze |
dc.format | 59 s. | |
dc.format | 59 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Emise skleníkových plynů | cze |
dc.subject | energie | cze |
dc.subject | chov hospodářských zvířat | cze |
dc.subject | skot | cze |
dc.subject | prasata | cze |
dc.subject | drůbež | cze |
dc.subject | ekologický a konvenční systém hospodaření | cze |
dc.subject | produkční vertikála | cze |
dc.subject | Emissions of green house gasses | eng |
dc.subject | energy | eng |
dc.subject | livestock | eng |
dc.subject | beef | eng |
dc.subject | pork | eng |
dc.subject | chicken | eng |
dc.subject | conventional farming | eng |
dc.subject | organic farming | eng |
dc.subject | vertical production chain | eng |
dc.title | Vliv produkčních procesů při chovu hospodářských zvířat na emise CO2 | cze |
dc.title.alternative | The impact of production processes on emission of CO2 in livestock raising | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 21610 | |
dc.description.abstract-translated | This theses fokus on the enviromental impact of livestock raising cycle (cattle, pigs and poultry). Energetical costs and emissions caused by livestock fattening are counted including processing and transport of the final product ? meat. Conventional and organic farming were compared as well as different forms of housing. SIMA Pro software tool was used for obtaining the emission load. The aim of the work was to find which form of livestock raising has the least environmental impact.
This work was created in the European Union internatiponal project M00080-EUS-AT-SUKI Sustainable Kitchen focusing on the emission load of substantial links of vertical production chain. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-13 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |