Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorMakrlíková, Kateřina
dc.date.accessioned2021-11-30T09:55:54Z
dc.date.available2021-11-30T09:55:54Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11541
dc.description.abstractTato diplomová práce částečně hodnotí životní cyklus chovu hospodářských zvířat a environmentální dopady jednotlivých částí tohoto cyklu. Hodnotí se energetické náklady a emisní zátěž vzniklé výkrmem hospodářských zvířat a zpracováním a transportem finálního produktu - masa. V rámci hodnocení byl porovnáván konvenční a ekologický systém chovu a různé typy ustájení. K výpočtu emisní zátěže byl použit softwarový nástroj SIMA Pro. Cílem práce bylo nalézt jaké formy chovu hospodářských zvířat mají nejmenší environmentální dopad. Práce byla vytvořena v rámci mezinárodního projektu M00080-EUS-AT-SUKI Sustainable Kitchen, který se zabývá emisní zátěží jednotlivých kroků produkční vertikály potravin.cze
dc.format59 s.
dc.format59 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectEmise skleníkových plynůcze
dc.subjectenergiecze
dc.subjectchov hospodářských zvířatcze
dc.subjectskotcze
dc.subjectprasatacze
dc.subjectdrůbežcze
dc.subjectekologický a konvenční systém hospodařenícze
dc.subjectprodukční vertikálacze
dc.subjectEmissions of green house gasseseng
dc.subjectenergyeng
dc.subjectlivestockeng
dc.subjectbeefeng
dc.subjectporkeng
dc.subjectchickeneng
dc.subjectconventional farmingeng
dc.subjectorganic farmingeng
dc.subjectvertical production chaineng
dc.titleVliv produkčních procesů při chovu hospodářských zvířat na emise CO2cze
dc.title.alternativeThe impact of production processes on emission of CO2 in livestock raisingeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag21610
dc.description.abstract-translatedThis theses fokus on the enviromental impact of livestock raising cycle (cattle, pigs and poultry). Energetical costs and emissions caused by livestock fattening are counted including processing and transport of the final product ? meat. Conventional and organic farming were compared as well as different forms of housing. SIMA Pro software tool was used for obtaining the emission load. The aim of the work was to find which form of livestock raising has the least environmental impact. This work was created in the European Union internatiponal project M00080-EUS-AT-SUKI Sustainable Kitchen focusing on the emission load of substantial links of vertical production chain.eng
dc.date.accepted2011-06-13
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam