Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMaršálek, Miroslav
dc.contributor.authorVránová, Vendula
dc.date.accessioned2021-11-30T09:56:51Z
dc.date.available2021-11-30T09:56:51Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11581
dc.description.abstractCílem práce bylo zjistit složení mléka klisen v jednotlivých fázích laktace a změny v obsahu složek, ke kterým v průběhu laktace dochází. Dále byla zkoumána variabilita v obsahu složek mléka mezi klisnami a případná souvislost v obsahu jednotlivých složek mléka. Byly zjištěny průměrné hodnoty obsahu tuku (1,5%), bílkovin (1,62%), laktózy (6,55%) a sušiny (9,78%) v průběhu pěti měsíců laktace. Bylo zjištěno, že v průběhu laktace klesá obsah tuku (z 1,7% na 1,3%) a bílkovin (z 1,75% na 1,48%). Obsah laktózy a sušiny se nemění. Vyšší variační koeficient byl zjištěn u tuků a bílkovin (mezi 16 -17%), nižší u obsahu laktózy a sušiny (5-6%). Byla zjištěna souvislosti mezi obsahem bílkovin a tuků. Naopak nebyla prokázána souvislost mezi obsahem laktózy a bílkovin, ani mezi obsahem tuku a laktózy.cze
dc.format47
dc.format47
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKůňcze
dc.subjectsložení mlékacze
dc.subjectsložky mlékacze
dc.subjectlaktacecze
dc.subjectmléko klisencze
dc.subjectHorseeng
dc.subjectmilk compositioneng
dc.subjectmilk ingredientseng
dc.subjectlactationeng
dc.subjectmare´s milkeng
dc.titleZměny složení mléka klisen v průběhu laktacecze
dc.title.alternativeChanges of mares milk contents during lactacioneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag23185
dc.description.abstract-translatedThe objective is to determine the composition of mare´s milk at different stages of lactation and changes in its content that occurs during lactation. Variability of constituents in the milk contents between mares and possible link in the content of individual components of milk was also examined. Average values of contents were found during the five months of lactation: Fat 1.5%, protein 1.62%, lactose 6.55% and dry matter 9.78%. It was found that during lactation fat content decreases from 1.7% to 1.3% and protein content decreases from 1.75% to 1.48%. Lactose and dry matter content is unchanged. A higher coefficient of variation was found in fat and protein (between 16 -17%), lower in lactose and dry matter content (5-6%). Relation was found between protein and fat. On the contrary, no evidence of correlation between protein and lactose content, nor between the fat and lactose content was found.eng
dc.date.accepted2012-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam