Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMaroušek, Josef
dc.contributor.authorPazdera, František
dc.date.accessioned2021-11-30T09:57:12Z
dc.date.available2021-11-30T09:57:12Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11595
dc.description.abstractDiplomová práce se věnuje technologickému, ekonomickému a legislativnímu posouzení problematiky vyuţití pekárenských vratek s navrţením alternativ řešení situace v návaznosti na zpracování technologií anaerobní fermentace. Zaclenění pekárenských vratků do procesu výroby bioplynu bylo laboratorně simulováno v automatických anaerobních fermentorech Stix. Teoretická cást práce se zaměřuje na aktuální platnou legislativu. Ekonomické posouzení bylo hodnoceno financním ukazatelem cisté soucasné hodnoty. Nejvyšší výtěţnost metanu byla vyhodnocena při poměru vratku a hnoje 100:0, avšak z ekonomického hlediska je ideální poměr 50:50. Diplomová práce se věnuje technologickému, ekonomickému a legislativnímu posouzení problematiky vyuţití pekárenských vratek s navrţením alternativ řešení situace v návaznosti na zpracování technologií anaerobní fermentace. Zaclenění pekárenských vratků do procesu výroby bioplynu bylo laboratorně simulováno v automatických anaerobních fermentorech Stix. Teoretická cást práce se zaměřuje na aktuální platnou legislativu. Ekonomické posouzení bylo hodnoceno financním ukazatelem cisté soucasné hodnoty. Nejvyšší výtěţnost metanu byla vyhodnocena při poměru vratku a hnoje 100:0, avšak z ekonomického hlediska je ideální poměr 50:50.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpekárenské vratkycze
dc.subjectbioplyncze
dc.subjectbioplynová stanicecze
dc.subjectbakery returnseng
dc.subjectbiogaseng
dc.subjectagricultural biogas stationeng
dc.titleNakládání s pekárenskými vratkycze
dc.title.alternativeHandling of the baking industry returnseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag23489
dc.description.abstract-translatedDiploma work is based on technological, economic and legislative assesment of the problem of using bekary returns to propose alternative solution in relation to the processing technology of anaerobic fermentation. The participation of bakery returnts were laboratory simulated in automatic anaerobic fermenters called Stix. Teoretical part is focused on valid legislation. The economical assessment was evaluated by the index of the net present value. The highest production of methan was evaluated in propotion 100:0 of bakey returns and dung. Although the ideal proportion is 50:50 from economic assessment.eng
dc.date.accepted2012-06-08
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam