Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorČermák, Bohuslav
dc.contributor.authorNávara, Drahoslav
dc.date.accessioned2021-11-30T09:57:19Z
dc.date.available2021-11-30T09:57:19Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11599
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo ve vybraných podnicích zhodnotit úroveň výživy a krmení dojnic ve vztahu k ekonomice výroby mléka a navrhnout případné možnosti pro zlepšení rentability výroby mléka. Byly vybrány celkem čtyři podniky, dva s chovem holštýnského skotu a dva s červenostrakatým skotem. Jeden podnik byl vybrán špičkový a druhý podnik průměrný u obou plemen. Cílem bylo posoudit rentabilitu výroby mléka u špičkových a u průměrných podniků, především vzhledem ke kvalitě objemných krmiv a nákladů na krmnou dávku. Ve vybraných podnicích jsme hodnotili složení krmných dávek, především kvalitativní ukazatele objemných krmiv. Pro zhodnocení mléčné užitkovosti byly vybrány skupiny dojnic na druhé, případně třetí laktaci otelené ve stejném období a to po deseti kusech z každého podniku. Dále jsme hodnotili náklady na krmení dojnic v laktaci a to především náklady na produkci jednoho litru mléka, na krmný den a náklady na produkci za celou laktaci. Vybrané chovy jsme ve všech sledovaných bodech porovnávali mezi sebou.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživa dojniccze
dc.subjectekonomika výroby mlékacze
dc.subjectkvalita objemných krmivcze
dc.subjectdairy cow nutritioneng
dc.subjecteconomics of milk productioneng
dc.subjectforage qualityeng
dc.titleKvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mlékacze
dc.title.alternativeQuality roughage feed in relation to the economy of milk productioneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag23509
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was to evaluate in selected levels of nutrition and feeding of dairy cows in relation to the economy of milk production and suggest possible options for improving the profitability of milk production. They have been selected four firms, two keeping Holstein cattle and two with red coloured cattle. One company was with highest production and the second company was with average production. The aim was to assess the profitability of milk production at peak and average enterprises, especially given the quality of forage and the cost of ration. The selected companies we evaluated the composition of feed rations, especially forage quality indicators. For assessment of milk production of dairy cows were selected for the second group, or third lactation calved in the same period, and after ten pieces from each company. We also evaluated the cost of feeding dairy cows in milk and in particular the cost to produce one liter of milk a day and feed at the cost of production for the entire lactation. Selected breeds we all observed points compared with each other.eng
dc.date.accepted2012-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam