Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorHanetšlégrová, Petra
dc.date.accessioned2021-11-30T09:57:46Z
dc.date.available2021-11-30T09:57:46Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11616
dc.description.abstractV této práci byl hodnocen vliv aditivních látek na kvalitativní ukazatele u travních siláží. Hodnotil se zejména obsah kyseliny mléčné, hodnota pH a stupeň proteolýzy. Sledované kvalitativní ukazatele byly sledovány na 36 vzorcích travních siláží z Jihočeského regionu. Vzorky siláží byly rozděleny do tří skupin. První skupina byla kontrolní, bez přídavku aditiv. Druhá skupina siláží byla ošetřena bakteriálními aditivy a poslední třetí skupina bakteriálně-enzymatickými aditivy. Kvalitativní hodnocení siláží do jakostních tříd bylo provedeno dle ?Normy 2004?. U jednotlivých vzorků se hodnotila kvalita fermentačního procesu a obsah živin. Statistiky významné rozdíly (p < 0,05) byly zjištěny u obsahu kyseliny mléčné, pH a stupně proteolýzy mezi skupinou siláží bez aditiv a skupinou siláží ošetřených aditivy.cze
dc.format58 s.
dc.format58 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsilážcze
dc.subjectsilážovánícze
dc.subjectkvalita silážecze
dc.subjectbakteriální aditivacze
dc.subjectbakteriálně-enzymatická aditivacze
dc.subjectsilageeng
dc.subjectensilingeng
dc.subjectsilage qualityeng
dc.subjectbacterial additiveseng
dc.subjectbacteria-enzyme additiveseng
dc.titleVliv aditivních látek na kvalitativní ukazatele travních silážícze
dc.title.alternativeThe influence of silage additives for qualitative parameters of grass silageseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag23762
dc.description.abstract-translatedThe main goal of this thesis was to evaluate the influence of additives on the qualitative indicators of grass silage. The evaluation concentrated in particular on lactic acid, pH and the degree of proteolysis. The selected qualitative indicators were monitored in 36 samples of grass silage from the region of South Bohemia. Silage samples were divided into three groups. The first group was a guide sample without any additives. The second group was treated with bacterial additives and the third group with bacteria-enzyme additives. Classification of silage samples was done according to "Norma 2004". Each sample was evaluated in terms of quality of fermentation and the content of nutrients. Statistically significant differences (p <0.05) were found in the content of lactic acid, pH and the degree of proteolysis between the group of silages without additives and the group treated with silage additives.eng
dc.date.accepted2012-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam