dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan | |
dc.contributor.author | Hulanová, Monika | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:58:02Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:58:02Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-27 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11625 | |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce byl výběr hlavních druhů bioprodukce, zmapování struktury
bioprodukce z hlediska původu a zjištění prodaného objemu vybraných biopotravin
v jižních Čechách.
Pro mapování struktury bioprodukce byla zvolena metoda monitoringu trhu
v obchodech.
Bioprodukce byla zjišťována ve dvou typech obchodů ? marketech a
specializovaných bio obchodech. V jižních Čechách bylo vybráno 15 marketů a 15
specializovaných obchodů s bioprodukty, přičemž v každém z nich byla zjišťována
struktura biopotravin z hlediska původu (česká/dovoz) a z hlediska objemu
obchodované produkce, se zaměřením na bio-hovězí, obilniny, mléčné výrobky,
ovoce a zelenina. Údaje byly zjišťovány z obalů na biopotravinách, nebo pohovorem
s vedoucím obchodu.
Klíčová | cze |
dc.format | 69 s. | |
dc.format | 69 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | bioprodukce | cze |
dc.subject | biopotravina | cze |
dc.subject | obchod | cze |
dc.subject | hovězí | cze |
dc.subject | obilniny | cze |
dc.subject | mléčné
výrobky | cze |
dc.subject | ovoce a zelenina | cze |
dc.subject | bioproduction | eng |
dc.subject | bio ? food stuff | eng |
dc.subject | market | eng |
dc.subject | beef | eng |
dc.subject | grain | eng |
dc.subject | dairy products | eng |
dc.subject | fruit and vegetable | eng |
dc.title | Struktura trhu s bioprodukcí v jižních Čechách | cze |
dc.title.alternative | Structure of bioproduction market in South Bohemia | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 24080 | |
dc.description.abstract-translated | The intention of the diploma work was the choice of main sorts of bioproduction,
charting of the structure of bioproduction in light of origin and detection of sold
volume of chosen bio ? food stuff in the South Bohemia. The method - monitoring of
the sale in terrain was chosen for charting of the structure of bioproduction.
The bioproduction was found out in two types of markets ?markets and markets
which are specialized for bio ? food stuff.
In the South Bohemia there was chosen 15 markets and 15 markets which are
specialized for bio ? food stuff. The structure of bio ? food stuff in light of origin
(Czech/import) and in light of volume of sold production was found out in each
market. The target bio ? food stuff were beef, grain, dairy products and fruit and
vegetable.
The data were found out from the packets of bio ? food stuff or through the interview
with the chief of the market. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-04 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |