dc.contributor.advisor | Bárta, Jan | |
dc.contributor.author | Bucková, Pavlína | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:06:48Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:06:48Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-26 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12414 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá rostlinnými bílkovinami. Literární přehled pojednává o vlastnostech majoritních bílkovin u vybraných zemědělských plodin (pšenice, ječmen, oves, kukuřice, hrách, sója, řepka, brambor, topinambur) a jejich využití v potravinářství, dietách, biotechnologiích a dalších odvětvích.
Součástí diplomové práce bylo také hodnocení potenciálu produkce bílkovin u jmenovaných plodin na základě literárně a statisticky dostupných dat. Data jsou utříděna do tabulek a grafů. | cze |
dc.format | 77 s. | |
dc.format | 77 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | bílkoviny | cze |
dc.subject | brambor | cze |
dc.subject | topinambur | cze |
dc.subject | pšenice | cze |
dc.subject | ječmen | cze |
dc.subject | oves | cze |
dc.subject | kukuřice | cze |
dc.subject | řepka | cze |
dc.subject | hrách | cze |
dc.subject | sója | cze |
dc.subject | potravinářství | cze |
dc.subject | lékařství | cze |
dc.subject | biotechnologie | cze |
dc.subject | genové inženýsrtví | cze |
dc.subject | protein | eng |
dc.subject | potatoes | eng |
dc.subject | Jerusalem artichokes | eng |
dc.subject | wheat | eng |
dc.subject | barley | eng |
dc.subject | oats | eng |
dc.subject | corn | eng |
dc.subject | canola | eng |
dc.subject | peas | eng |
dc.subject | soybeans | eng |
dc.subject | food | eng |
dc.subject | medicine | eng |
dc.subject | biotechnology | eng |
dc.subject | gene engineering | eng |
dc.title | Kritické hodnocení potenciálu bílkovin sklizňových produktů vybraných plodin z hlediska jejich uplatnění v potravinářských a biotechnologických aplikacích | cze |
dc.title.alternative | Critical evaluation of potential of harvested product proteins in selected crops from perspective of their use in food and biotechnological applications | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 18638 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis deals with plant proteins. Literary review discusses the properties of the major proteins in selected agricultural crops (wheat, barley, oats, corn, peas, soybeans, canola, potato, Jerusalem artichoke) and their use in food, diet, biotechnology and other industries.
The diploma thesis was also assessing the potential production of proteins in these crops on the basis of literature and available statistical data. Data is organized into tables and graphs | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-19 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Rostlinné biotechnologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |