Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorKlimešová, Hana
dc.date.accessioned2021-11-30T11:06:50Z
dc.date.available2021-11-30T11:06:50Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2012-11-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12419
dc.description.abstractDiplomová práce popisuje problematiku současného trhu masných výrobků, jejich kvality a související legislativy se zaměřením na dušenou šunku. Šunka je podle současné legislativy rozdělena do 3 kategorií podle obsahu čistých svalových bílkovin. Jedná se o šunku nejvyšší jakosti, šunku výběrovou a šunku standard. V šunkách zařazených do třídy nejvyšší jakosti a třídy výběrové je zakázáno použití škrobu, barviv, vlákniny a rostlinných a jiných živočišných bílkovin. V rámci praktické části diplomové práce byl proveden rozbor dvaceti vzorků šunek ze všech jakostních kategorií. Na základě provedených pokusů bylo zjištěno, že škrob nebyl přidán do žádné ze šunek z kategorií výběrová a nejvyšší jakosti. Škrob se vyskytoval pouze o dvou vzorků ze skupiny standard, kde je jeho přídavek legislativou povolen.cze
dc.format102
dc.format102
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectšunkacze
dc.subjectškrobcze
dc.subjectvaznost masacze
dc.subjectčistá svalová bílkovinacze
dc.subjecthameng
dc.subjectstarcheng
dc.subjectmeat viscosityeng
dc.subjectpure muscle proteineng
dc.titleDušená šunka - výroba, složení, kvalitacze
dc.title.alternativeStewed ham - production,structure,qualityeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag19399
dc.description.abstract-translatedThis diploma thesis deals with questions of the present meat products market, meat products quality and the relevant legislation with focus on steamed ham. According to the present legislation ham is divided into three categories based on the content of pure muscle protein. The categories are as follows: top-grade quality ham, choice ham and standard ham. Use of starch, food colouring ingredients, fibrous additives, vegetable protein and different animal protein is not allowed with top-grade quality ham and choice ham. Within the practical part of the diploma work twenty samples of ham from all categories were examined. The tests showed that starch was not added to any top-grade quality ham or choice ham. Starch was found only in two samples of standard ham, in which starch addition is allowed by legislation.eng
dc.date.accepted2013-02-12
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineProvozně podnikatelský oborcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam