dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Pešina, Milan | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:07:24Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:07:24Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-26 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12489 | |
dc.description.abstract | V diplomové práci je analyzován a hodnocen obsah a složení hořkých kyselin metodou HPLC a index skladování chmele (HSI). Uvedené metody byly aplikovány na vzorcích odebíraných ze čtyř odrůd chmele (Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Premiant a Agnus) ve čtyřech lokalitách (Blšany, Běsno, Nesuchyně a Strojetice) žatecké chmelařské oblasti v období od 18. 8. 2012 do 4. 9. 2012 během sklizně chmele. Dále byl sledován vliv procesu sušení na chmel, tzn., rozdíl v obsahu a složení hořkých kyselin mezi zeleným a suchým chmelem a porovnání mezi pásovými a komorovými sušárnami. | cze |
dc.format | 59 s. | |
dc.format | 59 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Chmel | cze |
dc.subject | sušení | cze |
dc.subject | pásová sušárna | cze |
dc.subject | komorová sušárna | cze |
dc.subject | Hops | eng |
dc.subject | drying | eng |
dc.subject | belt drying | eng |
dc.subject | drying chamber | eng |
dc.title | Optimalizace sklizně chmele ve vztahu k dosažení maximálních kvalitativních ukazatelů produktu | cze |
dc.title.alternative | Optimization of the hop harvest in relation to maximizing product quality indicators | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 28436 | |
dc.description.abstract-translated | The thesis analyses and evaluates content and composition of bitter acids by HPLC method and Hop Storage Index (HSI). These methods were applied on samples taken from four varieties of hop (Saaz, Brewer, Premiant and Agnus) in four locations (Blšany, Běsno, Nesuchyně and Strojetice) of žatec hop-growing area in the period from 18. 8. 2012 to 4. 9. 2012 during the hop harvest. Furthermore, the influence of the drying procedures on the hops was monitored, it means, difference in the content and composition of bitter acids between green and dry hops and the comparison between the band and chamber drying rooms. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-17 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |