dc.contributor.advisor | Štěrba, Zdeněk | |
dc.contributor.author | Smejkal, Jiří | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:07:57Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:07:57Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-26 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12532 | |
dc.description.abstract | Cílem práce bylo zhodnocení vlivu skladování v podniku ZEMKO Kožlí a.s. na kvalitu potravinářských obilovin. Výsledky jakostních kritérií, kterými byly u potravinářské pšenice vlhkost, objemová hmotnost, Zelenyho test, N-látky, lepek, číslo poklesu, příměsi a nečistoty, a u sladovnického ječmene vlhkost, přepad zrn nad sítem 2,5mm, cizí semena, látky, poškozená zrna, propad zrn pod sítem 2,5mm, klíčivost, N-látky, zahnědlé špičky, byly zpracovány do tabulek a grafů. Byla prokázána větší vhodnost uskladnění potravinářských obilovin v silech na rozdíl od halových a půdních skladů. | cze |
dc.format | 70 s. | |
dc.format | 70 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | význam a charakteristika obilovin | cze |
dc.subject | skladování obilovin | cze |
dc.subject | ZEMKO Kožlí a.s. | cze |
dc.subject | Mlýn Havlíčkův Brod | cze |
dc.subject | typy skladů | cze |
dc.subject | kvalita obilovin | cze |
dc.subject | the importance and characteristics of cereals | eng |
dc.subject | grain storage | eng |
dc.subject | company ZEMKO Kožlí a.s. | eng |
dc.subject | Mill Havlíčkův Brod | eng |
dc.subject | types of stores | eng |
dc.subject | the quality of cereals | eng |
dc.title | Skladování potravinářských obilovin | cze |
dc.title.alternative | The storage of food cereals | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 28779 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this work was to evaluate the effect of storage in the enterprise as Zemke Kožlí the quality of food grains. Results of quality criteria which were in wheat moisture content , density , Zeleny test , N - substances , gluten, falling number, impurities , and malting barley moisture , overflow grains of 2.5 mm sieve , foreign seeds , cloth , damaged grains , grains fall below 2.5 mm sieve , germination , N - substances dusky peaks were processed into tables and graphs. It was demonstrated greater suitability of food grain storage in silos unlike the hall and loft storage . | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-14 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |