dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan | |
dc.contributor.author | Kalkuš, Václav | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:07:59Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:07:59Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-26 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12534 | |
dc.description.abstract | Studie porovnává chovy drůbeže zaměřené na produkci vajec v konvenčním a ekologickém způsobu hospodaření. Byly získány podrobné informace v daných podnicích pomocí dotazníků a poskytnuté odborné literatury. Byla sledována emisní zátěž na životní prostředí zejména při spotřebě krmiva, použité energie a z managementu statkového hnoje. Ze získaných údajů byla pomocí databáze Ecoinvent vypočtena emisní zátěž pomocí ekvivalentu CO2.
Byly porovnány jednotlivé systémy hospodaření a vyhodnoceny jejich produkce skleníkových plynů. Cílem práce bylo zjistit, zda produkce ekologických vajec má menší vliv na životní prostředí než konvenční. | cze |
dc.format | 73 | |
dc.format | 73 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Ekologické zemědělství | cze |
dc.subject | konvenční zemědělství | cze |
dc.subject | chov drůbeže | cze |
dc.subject | vejce | cze |
dc.subject | skleníkové plyny | cze |
dc.subject | LCA | cze |
dc.subject | emisní zátěž | cze |
dc.subject | Organic farming | eng |
dc.subject | conventional farming | eng |
dc.subject | poultry | eng |
dc.subject | eggs | eng |
dc.subject | greenhouse gases | eng |
dc.subject | LCA emission load | eng |
dc.title | Environmentální dopady produkce vajec z hlediska produkce skleníkových plynů | cze |
dc.title.alternative | Environmental aspects of eggs production from point of view of greenhouse gasses emissions | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 28792 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of the study is to compare poultry farming focused on either conventional or organic egg production. Detailed information has been gathered in particular organizations by the means of questionnaires and provided technical literature. We have concentrated on the monitoring of the emission impact on the environment, caused especially by feed material consumption, electricity consumption and farm dung management. Based on the gathered data the emission burden was calculated by the means of Ecoinvent database using CO2 equivalent.
We have compared the individual systems of management and evaluated greenhouse gasses production. The main target of the thesis was to find out whether the production of organic eggs has smaller impact on the environment than the conventional one. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-11 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |