Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan
dc.contributor.authorKalkuš, Václav
dc.date.accessioned2021-11-30T11:07:59Z
dc.date.available2021-11-30T11:07:59Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-26
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12534
dc.description.abstractStudie porovnává chovy drůbeže zaměřené na produkci vajec v konvenčním a ekologickém způsobu hospodaření. Byly získány podrobné informace v daných podnicích pomocí dotazníků a poskytnuté odborné literatury. Byla sledována emisní zátěž na životní prostředí zejména při spotřebě krmiva, použité energie a z managementu statkového hnoje. Ze získaných údajů byla pomocí databáze Ecoinvent vypočtena emisní zátěž pomocí ekvivalentu CO2. Byly porovnány jednotlivé systémy hospodaření a vyhodnoceny jejich produkce skleníkových plynů. Cílem práce bylo zjistit, zda produkce ekologických vajec má menší vliv na životní prostředí než konvenční.cze
dc.format73
dc.format73
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectEkologické zemědělstvícze
dc.subjectkonvenční zemědělstvícze
dc.subjectchov drůbežecze
dc.subjectvejcecze
dc.subjectskleníkové plynycze
dc.subjectLCAcze
dc.subjectemisní zátěžcze
dc.subjectOrganic farmingeng
dc.subjectconventional farmingeng
dc.subjectpoultryeng
dc.subjecteggseng
dc.subjectgreenhouse gaseseng
dc.subjectLCA emission loadeng
dc.titleEnvironmentální dopady produkce vajec z hlediska produkce skleníkových plynůcze
dc.title.alternativeEnvironmental aspects of eggs production from point of view of greenhouse gasses emissionseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag28792
dc.description.abstract-translatedThe aim of the study is to compare poultry farming focused on either conventional or organic egg production. Detailed information has been gathered in particular organizations by the means of questionnaires and provided technical literature. We have concentrated on the monitoring of the emission impact on the environment, caused especially by feed material consumption, electricity consumption and farm dung management. Based on the gathered data the emission burden was calculated by the means of Ecoinvent database using CO2 equivalent. We have compared the individual systems of management and evaluated greenhouse gasses production. The main target of the thesis was to find out whether the production of organic eggs has smaller impact on the environment than the conventional one.eng
dc.date.accepted2013-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam