Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKonvalina, Petr
dc.contributor.authorHůda, Petr
dc.date.accessioned2021-11-30T11:08:06Z
dc.date.available2021-11-30T11:08:06Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-26
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12542
dc.description.abstractV diplomové práci byla řešena problematika v Evropě dostupných genetických zdrojů pšenice špaldy (Triticum spelta L.),jejich struktura v evropském měřítku včetně rozšíření pěstování špaldy, odrůdové skladby a vývoje pěstitelských ploch špaldy v evropských státech. Je zde předkládáno vyhodnocení maloparcelkových pokusů se zaměřením na morfologické, biologické, hospodářské znaky a jakost u krajových odrůd jarních špald uskutečněných na ekologicky certifikovaných pozemcích v ČR a Rakousku. V Evropě je špalda pěstována nejen v systému ekologického zemědělství, avšak se zřetelem na zadání práce, jsou zejména právě data ze statistik ekologického hospodaření použita pro prezentaci výsledků této práce. Z výsledků této práce je zřejmý setrvalý stav pěstitelských ploch špaldy v Evropě, dostupnost genetických zdrojů špaldy, vhodnost špaldy pro pěstování v ekologickém systému hospodaření a její možnosti pro mnohostranné využití v potravinářském průmyslu, zejména pro výrobu bioproduktů a biopotravin.cze
dc.format75 s. (121 585 znaků)
dc.format75 s. (121 585 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbiodiverzitacze
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjectgenetické zdrojecze
dc.subjectpšenice špaldacze
dc.subjectbiodiverzityeng
dc.subjectgenetic resourceseng
dc.subjectorganic farmingeng
dc.subjectspelteng
dc.titleGenetické zdroje pšenice špaldy v Evropě a možnosti jejich praktického využití v ekologickém zemědělstvícze
dc.title.alternativeGenetics resources of spelt and their use and potential for organic farming in Europeeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag28857
dc.description.abstract-translatedThe diploma thesis deals with problems of available genetic resources of spelt(Triticum spelta L.) in Europe, their structure at the European level, including the spread of cultivation of spelt, varieties and development of spelt plantations in European countries. The work presents evaluation of small parcel of land experiments conducted on certified organic land in the Czech republic and Austria with a focus on morphological, biological, economic and quality characters in landraces of spring spelt. In Europe not only spelt is grown in organic farming, but with respect to the assignment of the work was mainly just data from organic farming statistics used to present the results of this work. The results of this work is apparent steady state of spelt plantations in Europe, the availability of genetic resources of spelt, spelt suitability for cultivation in organic farming system and its potential for multiple uses in the food industry, especially for the production of organic products.eng
dc.date.accepted2013-06-13
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam