Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKonvalina, Petr
dc.contributor.authorHauerová, Petra
dc.date.accessioned2021-11-30T11:08:08Z
dc.date.available2021-11-30T11:08:08Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-26
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12544
dc.description.abstractPodíl ekologických sadů na celkové rozloze sadů je v Česku patrně nejvyšší z celé Evropské unie. V důsledku nesprávně nastaveného systému dotací se v nich ale neprodukuje skoro žádné ovoce. Nízká je i produkce české bio zeleniny, ačkoliv jsou u nás pro její produkci ucházející klimatické podmínky a má zde dlouholetou tradici. Cílem práce bylo vyhodnocení sezónní nabídky ovoce a zeleniny v bio kvalitě ve třech sledovaných měsících a porovnání cen ekologické a konvenční produkce v různých typech obchodů. Z výsledků je patrné, že nabídka ovoce a zeleniny v bio kvalitě je v super- a hypermarketech pro zákazníky nejpříznivější v měsíci květnu. Ceny ekologické a konvenční produkce jsou velmi rozdílné, a to i mezi jednotlivými zaznamenanými obchody. Celková nabídka ve všech sledovaných obchodech je vcelku příznivá a z mého pohledu pro zákazníky dostačující. Nejširší sortiment ovoce a zeleniny v bio kvalitě nabízejí internetové obchody. Naopak supermarket Lidl a Penny nemá ve své nabídce žádné ovoce a zeleninu v bio kvalitě.cze
dc.format75 s.
dc.format75 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbio ovoce a bio zeleninacze
dc.subjectsezónnostcze
dc.subjectnabídkacze
dc.subjectcenové relace.cze
dc.subjectorganic fruit and vegetableseng
dc.subjectseasonal natureeng
dc.subjectoffereng
dc.subjectprice relations.eng
dc.titleVývoj sezónní nabídky ovoce a zeleniny v bio kvalitěcze
dc.title.alternativeDevelopment of seasonal offer of organic fruit and vegetableeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag28860
dc.description.abstract-translatedRatio of organic orchards to the total orchard area in the Czech Republic is probably the highest in the European Union. Anyway, as a result of wrongly set system of grants there is grown hardly any fruit. Despite passable climatic conditions for organic vegetable production together with its long-term growing tradition in the Czech Republic the current production is low. The aim of this thesis is assessment of seasonal offer of organic fruit and vegetables for three observed months and comparison of prices in organic and conventional production of various sorts of grocery stores. Out of the results it is obvious that in supermarkets and hypermarkets offer of organic fruit and vegetables is the most favourable to customers in May. Prices of organic and conventional production differ a lot, even among the particular grocery stores. The total offer in all the observed grocery stores is relatively favourable and from my point of view sufficient for customers´ needs. However online shopping offers the widest choice of organic fruit and vegetables. On the contrary supermarkets Lidl and Penny do not offer any organic fruit or vegetables.eng
dc.date.accepted2013-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam