Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorKostohryzová, Lenka
dc.date.accessioned2021-11-30T11:08:28Z
dc.date.available2021-11-30T11:08:28Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-26
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12564
dc.description.abstractDiplomová práce je zaměřena na sestavení náhledu na problematiku v oblasti zrání hovězího masa, potřebné délce skladování, podmínky a hmotnostní ztráty, které během tohoto skladovacího období nastanou. V teoretické části jsou podrobněji zpracovány údaje o chemickém složení, intravitálních vlivech na jakost, postmortální vlivy a skladování hovězího masa, jak je popisuje literatura. Praktická část se zabývá hmotnostními ztrátami na jatečných půlkách během procesu zrání, podmínkami a potřebné délce při zrání masa. Jatečná zvířata byla masného charakteru, zejména plemena Charolay, Aberdeen Angus, Limousine a Gallowaycze
dc.format59 s.
dc.format59 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecthovězí masocze
dc.subjectskladovánícze
dc.subjecthmotnostní ztrátycze
dc.subjectzránícze
dc.subjectmasná plemenacze
dc.subjectbeefeng
dc.subjectstorageeng
dc.subjectweight losseng
dc.subjectagingeng
dc.subjectmeat breedseng
dc.titleZtráty při zrání a skladování hovězího masacze
dc.title.alternativeRipening and loss of beef meat during storageeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag28993
dc.description.abstract-translatedThe thesis is focused on the preparation of the preview issue of aging beef, the required length of storage, conditions and mass losses during the storage period. In the theoretical part there are described the chemical composition, intravital affect on the quality, impact and post-mortem storage of beef in more details, as stated in the literature. The practical part deals with weight loss within slaughter halves during the ripening process, the conditions and the required length for curing meat. The slaughtered animals were beef breeds, particularly Charolay, Aberdeen Angus, Limousine and Galloway.eng
dc.date.accepted2013-06-18
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam