Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVejčík, Antonín
dc.contributor.authorNováková, Iva
dc.date.accessioned2021-11-30T11:10:14Z
dc.date.available2021-11-30T11:10:14Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12648
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo zjistit vliv vybraných faktorů na masnou užitkovost u plemene šumavská ovce. Tyto faktory představovalo pohlaví jehňat, změna krmné dávky ovcí a změna prostředí. Pro zpracování dat a provedení výzkumu byl vybrán chov šumavských ovcí na Michlově Huti. Tento chov byl nejprve představen, poté statisticky popsán v oblasti masné užitkovosti ovcí a v následující části diplomové práce byla provedena analýza jednotlivých vybraných faktorů. Ze zjištěných výsledků byly vyvozeny závěry a doporučení pro chovatelskou veřejnost. Důvodem pro výběr tohoto tématu bylo rostoucí množství chovů zaměřených na masnou užitkovost a faktory, které tuto užitkovost ovlivňují.cze
dc.format69 s. (119 864 znaků)
dc.format69 s. (119 864 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectchov ovcícze
dc.subjectšumavská ovcecze
dc.subjectmasná užitkovostcze
dc.subjecthmotnostní přírůstekcze
dc.subjectfaktorycze
dc.subjectsheep farmingeng
dc.subjectsumava sheepeng
dc.subjectmeat performanceeng
dc.subjectmass increaseeng
dc.subjectfactorseng
dc.titleVybrané faktory ovlivňující masnou užitkovost šumavské ovcecze
dc.title.alternativeChosen Factors Influencing Meat Performance of Sumava Sheepeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag32293
dc.description.abstract-translatedThe goal of this Diploma thesis was an analysis of the chosen factors and their influence on meat performance of sumava sheep. This factors were presented trough the lamb sex, change of the nutrition dose and change of the surroundings. For this purpose it was chosen the sumava sheep farming in herd Michlova Hut. At first this herd was introduced, than statistically described in terms of meat performance and in the next part there was analysis of the chosen factors. Based on these results the conclusions and the basic breeder recommendation to breeder community were deduced. The main reason for choice this topic was a growing number of sheep farming focused on meat performance and factors trough them this performance is influenced.eng
dc.date.accepted2014-06-16
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam