Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorViktorin, Jiří
dc.date.accessioned2021-11-30T11:10:24Z
dc.date.available2021-11-30T11:10:24Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12654
dc.description.abstractTato práce se zabývá přehledem školního stravování v České republice, Rakousku a částečně i evropských států. Teoretická část popisuje, jak funguje v daném státě školní stravování, dále pak historii, kvalitu a rozsah, legislativní a ekonomické aspekty jednotlivých států. V praktické části jsou interpretovány výsledky realizovaného dotazníkového šetření zaměřeného na zmapování požadavků strávníků v jednotlivých kategoriích, dále i výsledky se spokojeností nabídky jídelen, a také využívání zdravějších potravin. Analýza je součástí projektu UMBESA usilující o propagaci a zvýšené využívání biopotravin, regionálních, sezónních a čerstvě připravovaných potravin ve stravovacích zřízeních. Tato část dále obsahuje shrnutí a doporučení.cze
dc.format78 s.
dc.format78 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectškolní stravovánícze
dc.subjectvýživové normycze
dc.subjectbiopotravinycze
dc.subjectkvalita stravycze
dc.subjectlegislativacze
dc.subjectekonomický aspektcze
dc.subjectstandardycze
dc.subjectschool foodeng
dc.subjectnutrition normseng
dc.subjectbio-foodeng
dc.subjectfood qualityeng
dc.subjectfood legislationeng
dc.subjecteconomical aspectseng
dc.subjectstandardseng
dc.titleVeřejné stravování v České republice a Rakouskucze
dc.title.alternativeCatering in the Czech Republic and Austriaeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag32379
dc.description.abstract-translatedThis thesis presents an overview of school dinner (food) in the Czech Republic, Austria and selected states in Europe. In the theoretical part, it is described how the state school board works in the particular country. Food history, quality and scope together with legislation and economical aspects are described, too. In the practical part, results of questionnaire survey are interpreted with a focus on requests of dinners in particular categories. In addition, how diners are satisfied with food offers and healthy food used in canteens is shown in the result part. The presented analysis is a part of the UMBESA project, which promotes an increase of biofood, regional, seasonal and freshly prepared food in catering systems. This part further contains results - summary and recommendations.eng
dc.date.accepted2014-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam