dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan, st. | |
dc.contributor.author | Viktorin, Jiří | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:10:24Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:10:24Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-25 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12654 | |
dc.description.abstract | Tato práce se zabývá přehledem školního stravování v České republice, Rakousku a částečně i evropských států. Teoretická část popisuje, jak funguje v daném státě školní stravování, dále pak historii, kvalitu a rozsah, legislativní a ekonomické aspekty jednotlivých států.
V praktické části jsou interpretovány výsledky realizovaného dotazníkového šetření zaměřeného na zmapování požadavků strávníků v jednotlivých kategoriích, dále i výsledky se spokojeností nabídky jídelen, a také využívání zdravějších potravin. Analýza je součástí projektu UMBESA usilující o propagaci a zvýšené využívání biopotravin, regionálních, sezónních a čerstvě připravovaných potravin ve stravovacích zřízeních. Tato část dále obsahuje shrnutí a doporučení. | cze |
dc.format | 78 s. | |
dc.format | 78 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | školní stravování | cze |
dc.subject | výživové normy | cze |
dc.subject | biopotraviny | cze |
dc.subject | kvalita stravy | cze |
dc.subject | legislativa | cze |
dc.subject | ekonomický aspekt | cze |
dc.subject | standardy | cze |
dc.subject | school food | eng |
dc.subject | nutrition norms | eng |
dc.subject | bio-food | eng |
dc.subject | food quality | eng |
dc.subject | food legislation | eng |
dc.subject | economical aspects | eng |
dc.subject | standards | eng |
dc.title | Veřejné stravování v České republice a Rakousku | cze |
dc.title.alternative | Catering in the Czech Republic and Austria | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 32379 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis presents an overview of school dinner (food) in the Czech Republic, Austria and selected states in Europe. In the theoretical part, it is described how the state school board works in the particular country. Food history, quality and scope together with legislation and economical aspects are described, too.
In the practical part, results of questionnaire survey are interpreted with a focus on requests of dinners in particular categories. In addition, how diners are satisfied with food offers and healthy food used in canteens is shown in the result part. The presented analysis is a part of the UMBESA project, which promotes an increase of biofood, regional, seasonal and freshly prepared food in catering systems. This part further contains results - summary and recommendations. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-10 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |