Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKonvalina, Petr
dc.contributor.authorMartan, Jan
dc.date.accessioned2021-11-30T11:12:56Z
dc.date.available2021-11-30T11:12:56Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12740
dc.description.abstractBiopotravina je potravinářský výrobek, který je získaný z bioproduktů a omezeného množství povolených přísad vymezených technologickým postupem dle zvláštního předpisu a pod kontrolním režimem. Regionální potraviny jsou díky krátkých dopravním vzdálenostem mnohem čerstvější, než potraviny, které kolují dlouhou dobu po cestách. Regionální potraviny mívají proto zpravidla lepší chuť i cennější nutriční vlastnosti. Důležitá je rovněž skutečnost, že čím blíže jsou potraviny ke spotřebiteli, tím méně je zatíženo životní prostředí při jejich dopravě. Cílem diplomové práce je vyhodnotit strukturu nabídky regionálních potravin a biopotravin, a dále zmapovat jejich producenty v okresech Prachatice, Strakonice a České Budějovice. Při vyhodnocování dotazníků bylo zjištěno, že dvě třetiny dotazovaných pravidelně nakupují biopotraviny nebo regionální potraviny. Nejčastěji je kupují v běžném obchodě ve specializovaném oddělení. Většina dotazovaných je ochotna za regionální potravinu připlatit a měsíčně za ní utratí v rozmezí 200 500 Kč.cze
dc.format68
dc.format68
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectregionální potravinacze
dc.subjectbiopotravinacze
dc.subjectvýrobcecze
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjectRegional foodeng
dc.subjectorganic foodeng
dc.subjectmanufacturerseng
dc.subjectorganicfarmingeng
dc.titleSrovnání struktury a nabídky regionální produkce a biopotravin v regionu jižních Čech a krajském městěcze
dc.title.alternativeProduction and offer of regional and organic products in South Bohemia region and in county towneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag32734
dc.description.abstract-translatedOrganic food is a food product that is obtained from organic products and a limited amount of authorized additives defined technological process according to special regulation and the control regimen. Regional foods are due to short transport distances much fresher than food that has circulated for a long time. Regional foods tend therefore usually taste better and more valuable nutritional properties. Equally important is the fact that the closer the food to the consumer, the less loaded environment during transportation. The aim of the thesis is to evaluate the structure offers regional food and organic food producers to seek their districts Prachatice, and Strakonice Czech Budejovice. When evaluating the questionnaires, it was found that two-thirds of respondents regularly buy organic or regional food. Most often it is bought at a store in a specialized department.Most of the respondents to pay extra for regional food for a month for her to spend in the range of 200 to 500 CZK.eng
dc.date.accepted2014-06-18
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam