Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorBorkovcová, Alena
dc.date.accessioned2021-11-30T11:13:35Z
dc.date.available2021-11-30T11:13:35Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12759
dc.description.abstractMoje diplomová práce se zabývá optimalizací procesu trvanlivých masných výrobků. Výzkumem bylo zjištěno, že sušením trvanlivého masného výrobku docházelo k postupnému úbytku vody a snížení hodnoty aw pod 0,85. Tuk a sůl měly stoupající tendenci. Z naměřených hodnot vyplývá, že jako optimální se ukazuje trvanlivé masné výrobky sušit po dobu 42 dnů, a to pozvolně. Měření prokázala, že výsledky jsou silně ovlivněny náhodnými odchylkami. Pouze rozdíl v průměrném podílu tuku mezi 7. a 14. dnem nebyl na 5% hladině významnosti prokázán.cze
dc.format73 s. (81 398 znaků)
dc.format73 s. (81 398 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmasocze
dc.subjecttrvanlivý masný výrobekcze
dc.subjectsušenícze
dc.subjectvodacze
dc.subjecttukcze
dc.subjectsůlcze
dc.subjectmeateng
dc.subjectdurable meat producteng
dc.subjectdryingeng
dc.subjectwatereng
dc.subjectfateng
dc.subjectsalteng
dc.titleOptimalizace procesu sušení trvanlivých masných výrobkůcze
dc.title.alternativeOptimization of the drying processes of preserved meat productseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag32991
dc.description.abstract-translatedMy thesis which deals with optimization of durable meat products processing. Research has found that during drying a durable meat product, there has been a gradual water loss and impairment of aw below 0.85. Fat and salt levels were rising. Measured values show that an optimum time to dry durable meat products is 42 days and it should be done gradually. Measurements have shown that the results are strongly influenced by random variations. Only the difference in the average proportion of fat between 7th and 14th day wasn´t proved at the 5% level of significance.eng
dc.date.accepted2014-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam