Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorHolboj, Martin
dc.date.accessioned2021-11-30T11:13:41Z
dc.date.available2021-11-30T11:13:41Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12762
dc.description.abstractHovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Práce je zaměřena na zjištění vlivu oblasti na obsah vybraných mastných kyselin v mase skotu plemene české strakaté chovaných ve vytypovaných oblastech s nadmořskou výškou nad 500 metrů nad mořem. Vzorky byly pro danou analýzu odebrány bezprostředně po porážce z hovězího roštěnce (muscullus longissimus lumborum et thoracis). Významné rozdíly v obsahu mastných kyselin mezi jednotlivým pohlavím ani mezi farmami nebyly zaznamenány. Modifikaci krmných dávek můžeme považovat za významnější nástroj ovlivňující příjem nutričně významných mastných kyselin.cze
dc.format51 s.
dc.format51 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmasocze
dc.subjecthovězí masocze
dc.subjectmastné kyseliny.cze
dc.subjectmeateng
dc.subjectbeefeng
dc.subjectfatty acidseng
dc.titleVliv vybraných faktorů na kvalitativní ukazatele hovězího masa a zpracování výsledků ve formě webové aplikacecze
dc.title.alternativeInfluence of selected factors on the qualitative indicators of beef meat and creation results in the form of a web applicationeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag33034
dc.description.abstract-translatedBeef is biologically very valuable. It has a high content of essential amino acids, iron and vitamin B2. The purpose of the study is to find out the influence of the region on the content of selected fatty acids in meat of Czech spotted cattle breed bred in the identified areas with altitudes above 500 meters above the sea level. The samples for the respective analysis were collected immediately after slaughter from the roast beef (muscullus longissimus lumborum et thoracis). No significant differences in fatty acid content between the sexes or between the farms were found. Modification of feed rations can be considered as a major instrument affecting the intake of nutritionally important fatty acids.eng
dc.date.accepted2014-06-18
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam