dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Holboj, Martin | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:13:41Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:13:41Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-25 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12762 | |
dc.description.abstract | Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních
aminokyselin, železa a vitamínu B2. Práce je zaměřena na zjištění vlivu oblasti na
obsah vybraných mastných kyselin v mase skotu plemene české strakaté chovaných
ve vytypovaných oblastech s nadmořskou výškou nad 500 metrů nad mořem. Vzorky
byly pro danou analýzu odebrány bezprostředně po porážce z hovězího roštěnce
(muscullus longissimus lumborum et thoracis). Významné rozdíly v obsahu
mastných kyselin mezi jednotlivým pohlavím ani mezi farmami nebyly
zaznamenány. Modifikaci krmných dávek můžeme považovat za významnější nástroj
ovlivňující příjem nutričně významných mastných kyselin. | cze |
dc.format | 51 s. | |
dc.format | 51 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | maso | cze |
dc.subject | hovězí maso | cze |
dc.subject | mastné kyseliny. | cze |
dc.subject | meat | eng |
dc.subject | beef | eng |
dc.subject | fatty acids | eng |
dc.title | Vliv vybraných faktorů na kvalitativní ukazatele hovězího masa a zpracování výsledků ve formě webové aplikace | cze |
dc.title.alternative | Influence of selected factors on the qualitative indicators of beef meat and creation results in the form of a web application | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 33034 | |
dc.description.abstract-translated | Beef is biologically very valuable. It has a high content of essential amino acids, iron
and vitamin B2. The purpose of the study is to find out the influence of the region on
the content of selected fatty acids in meat of Czech spotted cattle breed bred in the
identified areas with altitudes above 500 meters above the sea level. The samples for
the respective analysis were collected immediately after slaughter from the roast beef
(muscullus longissimus lumborum et thoracis). No significant differences in fatty
acid content between the sexes or between the farms were found. Modification
of feed rations can be considered as a major instrument affecting the intake of
nutritionally important fatty acids. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-18 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |