Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorProcházková, Alice
dc.date.accessioned2021-11-30T11:13:54Z
dc.date.available2021-11-30T11:13:54Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12768
dc.description.abstractTématem diplomové práce je Porovnání závislosti kvality vajec na způsobu krmení. Cílem této práce bylo sledovat, zda se změní kvalita slepičích vajec po přidání drcených vinných semen do krmné směsi nosnic. Vinná semena vznikají jako vedlejší produkt při výrobě vína a obsahují velké množství biologicky aktivních látek a vhodných kyselin, které mohou zlepšit konverzi krmiva a současně zlepšit technologické vlastnosti vajec. Zpracováním vinných semen zároveň dochází k efektivnímu využití obtížně likvidovatelných rostlinných zbytků ve vinicích. Pokus probíhal ve 2 pokusných období a do každého období bylo zařazeno 100kusů nosnic, které byly rozděleny do pokusné a kontrolní skupiny. V kontrolní skupině byly nosnice krmeny standardní směsí N2 a v pokusné skupině byl v krmné směsi přídavek 5 hmotnostních procent drcených vinných semen. Vejce byla odebírána denně a jednou za dva týdny proběhla analýza technologických vlastností vajec. Výsledky pokusu ukázaly, že přídavek drcených vinných semen, obsahujících biologicky aktivní látky neměl statisticky významný vliv na kvalitu a vybrané technologické parametry vajec. Jako statisticky významný byl potvrzen pouze vliv na sílu skořápky vajec.cze
dc.format55 s. (76 397 znaků).
dc.format55 s. (76 397 znaků).
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvejcecze
dc.subjectvinná semenacze
dc.subjectmatolinacze
dc.subjecteggeng
dc.subjectgrape seedseng
dc.subjectgrape marceng
dc.titlePorovnání kvality vajec v závislosti na způsobu krmenícze
dc.title.alternativeComperison quality of eggs depending on form of feedingeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag33074
dc.description.abstract-translatedThe topic of my dissertation is Comparison of the quality of eggs depending on the method of feeding. The aim of this study was to investigate whether the quality of hen eggs changes after adding crushed grape seeds in the compound feed of the hens. Grape seeds are formed as a side product during wine making processes and contain large amounts of biologically active substances and suitable acids, which can improve the feed conversion and subsequently also improve the technological properties of eggs. With processing of grape seeds the effective utilization of crop residues in vineyards comes about. The experiment was conducted in two experimental periods and in each period 100 laying hens were surveyed. They were separated into two groups an experimental and a control one. In the control group the hens were fed with a standard mixture of N2 feed and in the experimental group there was a supplement of 5 weight percent of crushed grape seeds in the compound feed. Eggs were collected daily and once every two weeks an analysis of technological properties of eggs was conducted. The results of the experiment showed that the addition of crushed grape seeds containing a biologically active substance did not have a statistically significant effect on the quality and selected technological parameters of eggs.eng
dc.date.accepted2014-06-19
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam