Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorChuchel, Jan
dc.date.accessioned2021-11-30T11:15:27Z
dc.date.available2021-11-30T11:15:27Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12809
dc.description.abstractV diplomové práci byl sledován vliv ročníku, odrůdy a velikosti sadby na výnos a kvalitu hlíz konzumních brambor. Ve dvouletém pozorování (2011 a 2012) byly použity 4 odrůdy (Velox, Marabel, Adéla a Laura). Velikost sadbových hlíz byla u všech odrůd rozdělena do třech velikostních variant: A < 35 mm, B 35 - 60 mm a C > 60 mm. V obou letech pozorování byly sledovány parametry celkový a tržní výnos, průměrný počet stonků na trs, počet hlíz na trs, počet hlíz na stonek, průměrná hmotnost hlízy, frakční složení hlíz a obsah sušiny a škrobu v hlízách. Ročník se nejvíce podílel na celkové variabilitě u celkového a tržního výnosu a to 51,2 % resp. 54,4 %. Velikost sadby vyjádřila nejvyšší podíl u počtu stonků na trs a to 94,7 %. Deklarované varné typy si všechny použité odrůdy udržely. Stolní hodnota byla významným způsobem ovlivněna pouze odrůdou.cze
dc.format81 s. (91 258)
dc.format81 s. (91 258)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbramborycze
dc.subjectvelikost sadbových hlízcze
dc.subjectodrůdacze
dc.subjectstolní hodnotacze
dc.subjectpotatoeng
dc.subjectseed tuber sizeeng
dc.subjectvarietyeng
dc.subjectyield parameterseng
dc.subjecttable valueeng
dc.titleVliv ročníku, odrůdy a velikosti sadby na výnos a kvalitu hlíz konzumních bramborcze
dc.title.alternativeEffect of year, cultivar and size of seed potatoes on yield and quality of table potato tuberseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag33315
dc.description.abstract-translatedIn this thesis, the effects of year, variety and size of seed tubers on yield and quality of potato tubers were evaluated. In the two years (2011 and 2012), four potato varieties (Velox, Marabel, Adéla and Laura) were used. Size of seed tubers for all varieties was split into three size fractions: A < 35 mm, B 35-60 mm and C > 60 mm. In both years of observation were monitored following parameters: total and marketable yield, average number of stems per plant, number of tubers per plant, number of tubers per stem, the average weight of tuber, proportion of tuber size in harvested tubers, content of dry matter and starch in tubers fresh matter. Year contributed most to the total variability in total and market tuber yield (51.2%. And 54.4%, respectively). Size of seed tubers showed the highest proportion in the total variability of number of stems per plant (94.7%). Declared cooking type in all evaluated varieties was kept. Table value was significantly affected only by variety.eng
dc.date.accepted2014-06-18
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam