Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠoch, Miloslav
dc.contributor.authorProvazníková, Iveta
dc.date.accessioned2021-11-30T11:15:51Z
dc.date.available2021-11-30T11:15:51Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12819
dc.description.abstractCílem této diplomové práce bylo získat základní údaje o průběhu dojení a formulovat poznatky o chování dojnic při dojení a následně 30 minut po ukončení vlastního dojení v dojírně s robotem a porovnání s konvenční dojírnou. Etologické pozorování probíhalo po dobu 24 hodin a bylo zaměřeno na všechny dojené kusy v průběhu 3 různých ročních období na dvou různých farmách. V průběhu sledování bylo provedeno pozorování na 862 kusech a to 478 kusů na farmě s robotem a 384 kusů na farmě s rybinovou dojírnou. Sběr údajů probíhal při pozorování stáda holštýnského skotu a byl zaměřen na tři oblasti chování zvířat. Porovnávali jsme potřebu přijmu krmiva, pití a ulehnutí dojnic do 30 minut po opuštění dojícího zařízení. Získané výsledky jsme následně vyhodnotili prostřednictvím programů Microsoft Excel a Statistika 9.cze
dc.format66 s.
dc.format66 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdojící automat; stres; etologie; welfare; dojnicecze
dc.subjectmilking robot; stress; ethology; welfare; dairy coweng
dc.titlePorovnání vlivu dojení krav dojicím automatem a rybinovou dojírnou na vybrané parametry welfare dojniccze
dc.title.alternativeComparison of influence milking cows milking machine and herringbone milking parlors on selected parameters welfare of dairy cowseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag33674
dc.description.abstract-translatedThe aim of this diploma thesis was to obtain basic information about the milking process and than formulate findings about the behavior of dairy cows during milking and after 30 minutes after milking. There were compared data obtained during the milking in the milking parlor with a robot and in conventional milking parlor. Ethological observation was conducted for 24 hours and was focused on all milked cows during three different seasons at two different farms. During the monitoring there were conducted observations on 862 pieces 478 pieces on the farm with a milking robot and 384 pieces on the farm with a herringbone milking parlor. The data collection took place during the observation of the Holstein cattle and was focused in three areas of animal behavior. There was compared the need for feed intake, drinking and lying down of cows 30 minutes after they leaved the milking equipment. Obtained results were evaluated by means of two programs Microsoft Excel and Statistics 9.eng
dc.date.accepted2014-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam