Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorTesařová, Ivana
dc.date.accessioned2021-11-30T11:18:40Z
dc.date.available2021-11-30T11:18:40Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12884
dc.description.abstractMasné výrobky patří do oblíbené skupiny konzumovaných potravin. Se zrušením státních norem po roce 1992 dochází k nárůstu distribuce produktů do obchodních sítí pod stejným označením, ale lišícím se složením. Na vybraných vzorcích tepelně opracovaných masných výrobků (20 výrobků, 17 výrobců) zakoupených v různých typech obchodů, byla provedena analýza obsahu základních složek a senzorické jakosti. Obsah základních složek (voda, tuk, sůl, bílkoviny, kolagen) byl laboratorně změřen pomocí přístroje NIRFLEX N 500, výsledky měření na hladině průkaznosti (p < 0,05) nebyly statisticky prokázány. Nejlépe byl hodnotiteli (6 osob) vyhodnocen vzorek skupiny junior od výrobce Fleischwaren Berger ze supermarketu Billa, nejhůře byl vyhodnocen vzorek skupiny kuřecí junior výrobce Schneider Masokombinát Plzeň ze supermarketu Albert.cze
dc.format77 s.
dc.format77 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmasné výrobkycze
dc.subjectsenzorická analýzacze
dc.subjectjakostcze
dc.subjectchemická analýzacze
dc.subjectmeat productseng
dc.subjectsensory analysiseng
dc.subjectqualityeng
dc.subjectchemical analysiseng
dc.titlePorovnání vybraných kvalitativních ukazatelůtepelně opracovaných masných výrobků z různých distribučních sítícze
dc.title.alternativeComparison of selected qualitative indicators of heat-treated meat products from various distribution networkseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag37140
dc.description.abstract-translatedMeat products belong into a popular group of foodstuffs intended for human consumption. Upon cancellation of state standards after 1992 it was possible to register an increase in distribution of products into shopping networks under the same name but with different ingredients. An analysis of the content of basic ingredients and of the sensory quality was carried out on selected samples of heat-treated meat products (20 products, 17 producers) bought in various types of shops. The contents of basic ingredients (water, fat, salt, proteins, collagen) were measured in a laboratory with the help of the NIRFLEX N 500 instrument, and no results of measurement at the level of conclusiveness (p < 0.05) were statistically evidenced. The best evaluation was granted by the assessors (6 persons) to the sample of the "Junior" group from producer "Fleischwaren Berger" from the Billa supermarket, while the worst evaluation belonged to the sample of the "Chicken Junior" group from producer "Schneider Masokombinát Plzeň" from the Albert supermarket.eng
dc.date.accepted2015-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam