dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Vlčková, Irena | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:18:43Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:18:43Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-04-24 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12885 | |
dc.description.abstract | HACCP (Systém analýzy rizik a řízení kritických bodů) je vědecky založený systém řízení zdravotní nezávadnosti potravin. Tento systém identifikuje nebezpečí a rizika ve výrobě potravin a navrhuje efektivní řídící a monitorovací procesy v bodech, které jsou kritické pro zdravotní nezávadnost potravin. V případech, kdy se např. naměřené hodnoty (teplota, čas) odchylují od stanovených limitů, jsou prováděna specifická nápravná opatření. V rámci tohoto systému ochrany nezávadnosti potravin byly ve vybraném podniku stanoveny dva kritické kontrolní body (CCP), které byly stanoveny správně. Dva kontrolní body (CP) nebyly v HACCP stanoveny vůbec, proto zcela nově navrženy a v pěti případech doporučeny úpravy, z toho jednou navrhnuta změna v dodrženém čase a jednou v hrozícím nebezpečí. | cze |
dc.format | 68 s. (11 240 slov) | |
dc.format | 68 s. (11 240 slov) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | HACCP | cze |
dc.subject | kritické body | cze |
dc.subject | kritické kontrolní body. | cze |
dc.subject | HACCP | eng |
dc.subject | critical points | eng |
dc.subject | critical control points | eng |
dc.title | Optimalizace systému kontroly hygieny ve vybraném provozu
- porážka a bourárna | cze |
dc.title.alternative | Optimization of control system for hygiene in the selected service
slaughter, cutting plant | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 37141 | |
dc.description.abstract-translated | HACCP ( Hazard Analysis and Critical Control Points ) is a science-based system of food safety. This system identifies hazards and risks in food production and it proposes an effective control and monitoring procedures at points that are critical for food safety . In cases where e.g. measured values ( temperature, time) deviates from the set limits are performed specific corrective measures. Within this system of protection of food safety Two critical control points(CCP)were established in selected company and they have been set correctly . Two checkpoints (CP )in HACCP weren´t determined completely so newly designed and in five cases recommended modifications , including one designed to change the compliance time and once in imminent danger . | eng |
dc.date.accepted | 2015-06-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |