Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorHovorková, Sandra
dc.date.accessioned2021-11-30T11:18:49Z
dc.date.available2021-11-30T11:18:49Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12887
dc.description.abstractAbstrakt Úkolem diplomové práce bylo u 10 masných výrobků zjistit základní analytické hodnoty (obsah vody, tuku, soli), dále provést senzorické hodnocení a změřené údaje konfrontovat s prodejní cenou. Naměřené analytické hodnoty u vzorků: průměrný obsah vody: 76,34 %. Průměrný obsah tuku: 47,50 %. Průměrný obsah bílkovin činil: 16,46 %. Průměrný obsah kolagenu činil 3,23 %. A průměrná hodnota obsahu soli byla 2,92 %. Při senzorickém hodnocení byly výrobky z dražších cenových kategorií většinou hodnoceny lépe, ovšem byly i vyjímky.cze
dc.format42 s. Obrazové přílohy: 3s.
dc.format42 s. Obrazové přílohy: 3s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKlíčová slova: masný výrobekcze
dc.subjectcenacze
dc.subjectkvalitacze
dc.subjectKey words: meat producteng
dc.subjectpriceeng
dc.subjectqualityeng
dc.titleStanovení základních analytických hodnot ve vybraných masných výrobcích z rozdílných cenových kategoriícze
dc.title.alternativeDetermination of basic analytical values in selected meat products in different price categorieseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag37177
dc.description.abstract-translatedAbstract The task of the master's thesis was on the 10 meat products to determine the basic analytical value (content of water, fat, salt), then perform a sensory evaluation of measured data and confront with the sales price. The measured values for the sample analysis: the average water content: 76,34 %. The average fat content: 47,50 %. The average protein content was: 16,46 %. The average content of collagen, 3,23 %. And the average value of the salt content was 2,92 %. When the guest sensory the products were of the more expensive price category usually ranked better, but there were exceptions.eng
dc.date.accepted2015-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam