dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Hovorková, Sandra | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:18:49Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:18:49Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-04-24 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12887 | |
dc.description.abstract | Abstrakt
Úkolem diplomové práce bylo u 10 masných výrobků zjistit základní analytické hodnoty (obsah vody, tuku, soli), dále provést senzorické hodnocení a změřené údaje konfrontovat s prodejní cenou.
Naměřené analytické hodnoty u vzorků: průměrný obsah vody: 76,34 %. Průměrný obsah tuku: 47,50 %. Průměrný obsah bílkovin činil: 16,46 %. Průměrný obsah kolagenu činil 3,23 %. A průměrná hodnota obsahu soli byla 2,92 %.
Při senzorickém hodnocení byly výrobky z dražších cenových kategorií většinou hodnoceny lépe, ovšem byly i vyjímky. | cze |
dc.format | 42 s. Obrazové přílohy: 3s. | |
dc.format | 42 s. Obrazové přílohy: 3s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Klíčová slova: masný výrobek | cze |
dc.subject | cena | cze |
dc.subject | kvalita | cze |
dc.subject | Key words: meat product | eng |
dc.subject | price | eng |
dc.subject | quality | eng |
dc.title | Stanovení základních analytických hodnot ve vybraných masných výrobcích z rozdílných cenových kategorií | cze |
dc.title.alternative | Determination of basic analytical values in selected meat products in different price categories | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 37177 | |
dc.description.abstract-translated | Abstract
The task of the master's thesis was on the 10 meat products to determine the basic analytical value (content of water, fat, salt), then perform a sensory evaluation of measured data and confront with the sales price.
The measured values for the sample analysis: the average water content: 76,34 %. The average fat content: 47,50 %. The average protein content was: 16,46 %. The average content of collagen, 3,23 %. And the average value of the salt content was 2,92 %.
When the guest sensory the products were of the more expensive price category usually ranked better, but there were exceptions. | eng |
dc.date.accepted | 2015-06-11 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |