Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorFrouzová, Ilona
dc.date.accessioned2021-11-30T11:21:51Z
dc.date.available2021-11-30T11:21:51Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12953
dc.description.abstractDiplomová práce je zaměřena na zjištění spokojenosti strávníků, žáků a studentů tří jihočeských školních stravovacích zařízení. Formou dotazníkového šetření byly zjišťovány názory na spokojenost s pestrostí nabídky jídel, kvalitou jídla, atmosférou jídelny a chováním personálu a na celkovou spokojenost s jídelnou. Spokojenost strávníků v různých jídelnách se liší v jednotlivých aspektech i v celkovém pohledu a vyvíjí se v čase. Nejvíce byli respondenti v první i druhé vlně ankety spokojeni s přístupem zaměstnanců a s pestrostí nabídky jídel. V porovnání s první vlnou se pestrost nabídky zatím nezměnila (nepatrně poklesla), přístup zaměstnanců zůstal stejně uspokojivý. Pozitivně se změnila kvalita jídel, atmosféra jídelny a vzrostla i celková spojenost s jídelnou.cze
dc.format67 s.
dc.format67 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectškolní stravovánícze
dc.subjectpestrostcze
dc.subjectkvalitacze
dc.subjectobsluhacze
dc.subjectschool boardeng
dc.subjectvarietyeng
dc.subjectqualityeng
dc.subjectserviceeng
dc.titleFaktory ovlivňující spokojenost strávníků ve veřejném stravovacím zařízenícze
dc.title.alternativeFactors influenting satisfaction boarders in public catering facilityeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag37769
dc.description.abstract-translatedThe diploma thesis focuses on ascertaining the satisfaction of boarders, pupils and students of three school lunchroom in South Bohemia. Through a questionnaire, their opinions on variety, quality, atmosphere of the place and the attitude of the staff were ascertained, as was the overall satisfaction with the lunchroom. The satisfaction of boarders differs in individual aspects, in overall perspective, and it also develops in time. Mostly, the respondents were satisfied with the attitude of the staff and the variety of food in the first phase of the questionnaire. Compared to it, the variety in the second phase did not change much (it dropped slightly) and the attitude of the staff was satisfactory too. The quality of meals changed positively as did the atmosphere of the lunchroom and the overall satisfaction.eng
dc.date.accepted2015-06-08
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam