Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorCirhan, Radek
dc.date.accessioned2021-11-30T11:22:42Z
dc.date.available2021-11-30T11:22:42Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12970
dc.description.abstractTéma diplomové práce: Porovnání výnosu a kvality pšenice. Do pokusu byly zařazeny 3 klasické odrůdy (Midas, Genius a Papageno) a 1 hybridní odrůda (Hyland). Pokus proběhl v roce 2014 v provozních podmínkách zemědělského podniku. Hodnocené odrůdy Midas a Genius jsou z hlediska pekárenské kvality zařazeny mezi elitní odrůdy a odrůda Papageno a hybridní odrůda Hyland jsou v kategorii nevhodných pro výrobu kynutých těst. Pokus byl zaměřen na hodnocení hlavních výnosových prvků počet klasů na m2, počet zrn v klasu, hmotnost tisíce zrn. Dalším hodnoceným parametrem byla kvalita zrna hodnocených odrůd.cze
dc.format63 s.
dc.format63 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpšenice ozimácze
dc.subjectvýnos zrnacze
dc.subjectkvalita zrnacze
dc.subjectwinter wheateng
dc.subjectgrain yieldeng
dc.subjectgrain qualityeng
dc.titlePorovnání výnosu a kvality pšenicecze
dc.title.alternativeThe comparision of winter wheat grain yield and qualityeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag37957
dc.description.abstract-translatedThesis topic: Assessment of wheat yield and quality. Three conventional varieties (Midas, Genius and Papageno) and one hybrid variety (Hyland) were subject to the test. The test was carried out in operational conditions of an agricultural plant in 2014. The assessed Midas and Genius varieties are classified as elite varieties in terms of baking quality and the Papageno variety and the hybrid Hyland variety are classified as unsuitable for dough production. The test was aimed at the assessment of the main yield elements, i.e. the number of spikes per m2, the number of grains per spike and the weight of a thousand grains. Another assessment parameter was the quality of grains of the assessed varieties.eng
dc.date.accepted2015-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam