Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorŠandera, Filip
dc.date.accessioned2021-11-30T11:23:06Z
dc.date.available2021-11-30T11:23:06Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12978
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá analýzou provozních ukazatelů produkce mléka. Práce byla vypracována v Zemědělském družstvu Podkleťan Křemže. V zemědělském podniku probíhalo hodnocení výživy dojnic, techniky krmení, kvality objemných krmiv, složení krmné dávky a porovnání jednotlivých ekonomických ukazatelů při výrobě mléka. Kvalita objemných krmiv byla prováděna podle fermentačního procesu a následně byla krmiva zařazena do jednotlivých tříd. Složení krmné dávky bylo posouzeno s doporučenými hodnotami v závislosti s potřebou energie a potřebě živin. Reprodukční ukazatele byly porovnány s daty o celkové populaci. Ekonomické faktory byly posouzeny v závislosti na užitkovosti a nákladovosti chovu.cze
dc.format85 s.
dc.format85 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživa dojniccze
dc.subjecttechnika krmenícze
dc.subjectobjemná krmivacze
dc.subjectkrmná dávkacze
dc.subjectekonomické ukazatelecze
dc.subjectdairy cattle nutritioneng
dc.subjectfeeding techniqueeng
dc.subjectroughageseng
dc.subjectfeeding rationeng
dc.subjecteconomic indicatorseng
dc.titleAnalýza provozních ukazatelů produkce mlékacze
dc.title.alternativeAnalysis of the operating indicators of milk productioneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag38106
dc.description.abstract-translatedThis thesis analyzes the operating characteristics of milk production. The work was developed in agricultural cooperatives of Zemědělské družstvo Podkleťan Křemže. The agricultural holding had been in assessment of dairy cattle nutrition, feeding techniques, quality of roughages, composition of the diet and comparison of economic indicators in dairy production. The quality of roughages was performed by using the fermentation process, and the fodder was subsequently classified into different classes. The composition of the diet was assessed with recommended values depending on the energy need and nutrient requirements. The reproductive performance was compared with data on total population. The economic factors were assessed in connection with yield and cost of farming.eng
dc.date.accepted2015-06-08
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam