Prohlížení Disertační práce dle názvu
Zobrazují se záznamy 551-570 z 1062
-
Ontogenetic development of the pectoral girdle in Anura
(Jihočeská univerzita, 2006) -
Optimalizace chromozómových manipulací u jeseterovitých ryb
(Jihočeská univerzita, 2014)Vysoce výnosný trh s černým kaviárem a decimování divoce žijících populací jeseterů v následku vedou ke zdokonalování akvakultury těchto druhů. Chromozomové manipulace, a v jejich rámci obzvláště gynogeneze se nachází v ... -
Optimalizace metod hormonální indukce ovulace u hospodářsky významných druhů ryb
(Jihočeská univerzita, 2013)Značná asynchronnost pohlavního dozrávání je pro lososovité ryby charakteristická a z různých důvodů může být výtěrová sezóna rozložená až do čtyřměsíčního období(většinou však 3 týdny až 2 měsíce, jako je tomu u sivena ... -
Optimalizace reprodukce a kvality gamet u okounovitých ryb
(Jihočeská univerzita, 2013)Rybniční a intenzivní akvakultura okounovitých ryb je založena zejména na produkci juvenilních ryb pocházejících z poloumělé a umělé reprodukce. Rybí líhně ne vždy poskytují optimální podmínky pro reprodukci okounovitých ... -
Optimalizace řízení mikroklimatu stájových objektů
(Jihočeská univerzita, 2017)Cílem disertační práce bylo zjistit, jakým způsobem spolu korelují základní složky mikroklimatu a jaká je jejich váha při vytváření vhodného stájového prostředí a současně se v průběhu výzkumu podílet dílčími výsledky na ... -
Optimalizace strategií managementu a revitalizačních technik u lokalit domácích vstavačovitých
(Jihočeská univerzita, 2009) -
Orchid diversity
(Jihočeská univerzita, 2009) -
Organic Matter Accumulation and Microbial Properties of Post-Mining Soils after Reclamation and During Primary Succession
(Jihočeská univerzita, 2007) -
Origins of bacterial endosymbionts in arthropods
(Jihočeská univerzita, 2014) -
Osobnost u primátů: metody hodnocení, mezidruhová porovnání a reprodukční úspěch
(Jihočeská univerzita, 2020) -
Osobnost učitele v souvislosti se strategiemi zvládání zátěžových situací a její vliv na edukaci
(Jihočeská univerzita, 2017)Disertace se věnuje tématu zvládání a prožívání zátěžových (mimořádných) situací ve výuce v souvislosti s vybranými osobnostními rysy učitelů. Práce má teoreticko? empi-rický charakter. Její teoretická část představuje ... -
Osobnostní rysy chování hraboše polního: Jejich behaviorální plasticita a vliv na rozmnožování
(Jihočeská univerzita, 2021) -
Osud polárních organickýxh polutantů ve vodním prostředí
(Jihočeská univerzita, 2013)Tato práce zkoumala výskyt nově vznikajících polutantů v různých částech vodního prostředí. Byly použity různé matrice životního prostředí: odpadní vody, povrchové vody a ryby se zaměřením na farmaka, nelegální drogy a ... -
Ošetřovatelská péče založená na humanisticko-altruistických hodnotách podle modelu Margarety Watsonové
(Jihočeská univerzita, 2012)Téma této disertační práce, je ošetřovatelská péče založená na humanisticko-altruistických hodnotách podle modelu Margarety Watsonové Vytvoření koncepčních modelů a jejich označení samo o sobě bylo velmi důležitým pokrokem ... -
Ošetřovatelství v rozvoji moderních léčebných metod u pacientů s fibrilací síní
(Jihočeská univerzita, 2015)Současná doba je charakterizována tím, že dochází k velkým vědeckým a technickým pokrokům nejen v medicíně, ale i v oboru ošetřovatelství, které nyní vychází mnohem více z vědeckého poznání, než tomu bylo dříve. Ošetřovatelství ... -
Ovdovění a osiření ve venkovské společnosti. Panství Nový Rychnov, 1785-1855
(Jihočeská univerzita, 2015)Předkládaná práce se zabývá problematikou neúplných rodin ve venkovském prostředí konce 18. a první poloviny 19. století. Základem analýzy se stala jmenná databáze vdovců, vdov a sirotků vystavěná na záznamech matrik, ... -
Ovlivnění parametrů odbourávání živin přídavkem vybrané stimulační látky
(Jihočeská univerzita, 2015) -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
(Jihočeská univerzita, 2019)Rybí svalovina obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vysoce kvalitní bílkoviny a další cenné živiny. Na druhé straně představuje rybí svalovina velmi rychle se kazící potravinu díky vysokému obsahu vody, neutrálnímu pH, ...