dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Jiráková, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:24:28Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:24:28Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-04-24 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/13004 | |
dc.description.abstract | Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena přehledem metod, pomocí nichž je možno pivo analyzovat. V praktické částky je posuzována kvalita piv z minipivovaru na základě senzorické a instrumentální analýzy.Dále je v práci zpracováno dotazníkové šetření zaměřené na produkci
a konzumaci piva v restauračních pivovarech. | cze |
dc.format | 80 s. (87 046 znaků) | |
dc.format | 80 s. (87 046 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | minipivovar | cze |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | senzorická analýza | cze |
dc.subject | instrumentální analýza | cze |
dc.subject | dotazníkové šetření | cze |
dc.subject | microbrewery | eng |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | sensorial analysis | eng |
dc.subject | instrumental analysis | eng |
dc.subject | survey | eng |
dc.title | Posouzení kvality piva v minipivovarech | cze |
dc.title.alternative | Evaluate quality of beer in microbreweries | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 43272 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this thesis was to evaluate quality of beer in microbreweries. The theoretical part deals with the characteristics of microbreweries, their history, brewing beer in a microbrewery and used materials. This part ends with an overview of methods by which it is possible to analyze beer. In the practical part we are evaluating the quality of beer from the microbreweries on the base of sensory and instrumental analysis. In the work we processed survey which focuses on the production and consumption of beer in restaurant breweries. | eng |
dc.date.accepted | 2015-06-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |