• Faktory ovlivňující výtěžnost při výrobě uzené makrely 

      Kölbl, Antonín (Jihočeská univerzita, 2010)
      Cílem této práce je určit faktory mající vliv na výtěžnost při výrobě uzené makrely a přispět tak ke zpracování správných technologických postupů při zpracování makrel. V práci jsou zachyceny klíčové momenty technologického ...
    • Metody prodloužení skladovatelnosti strojně děleného rybího masa 

      Kubík, Michal (Jihočeská univerzita, 2015)
      První část práce popisuje metody strojního dělení rybího masa a potravinovou bezpečnost. V této části jsou popsány metody separování, zmíněn je pohled legislativy. Primárními faktory ovlivňujícími kvalitu a možnost použití ...
    • Vliv výživy kapra (Cyprinus carpio) na kvalitativní vlastnosti masa 

      Janoušek, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
      Obilovina triticale zpracovaná v různých formách (šrotovaní, tepelná úprava) a její vliv na kvalitativní vlastnosti masa (obsah tuku, výtěžnost, textura) byl sledován na tržním kaprovi (Cyprinus carpio) v Nadějské soustavě ...
    • Vývoj produktů ze sladkovodních ryb 

      Macek, Josef (Jihočeská univerzita, 2010)
      Rybí maso, hlavně sladkovodních ryb, je typ zboží, které by mělo být doporučováno z hlediska zdravé výživy.Rybí maso bude mít na trhu dobrou perspektivu. Proto zvládnutí zpracovatelských metod a samozřejmě jejich následující ...