Prohlížení Fakulta rybářství a ochrany vod dle autora "Vácha, František"
-
Faktory ovlivňující výtěžnost při výrobě uzené makrely
Kölbl, Antonín (Jihočeská univerzita, 2010)Cílem této práce je určit faktory mající vliv na výtěžnost při výrobě uzené makrely a přispět tak ke zpracování správných technologických postupů při zpracování makrel. V práci jsou zachyceny klíčové momenty technologického ... -
Metody prodloužení skladovatelnosti strojně děleného rybího masa
Kubík, Michal (Jihočeská univerzita, 2015)První část práce popisuje metody strojního dělení rybího masa a potravinovou bezpečnost. V této části jsou popsány metody separování, zmíněn je pohled legislativy. Primárními faktory ovlivňujícími kvalitu a možnost použití ... -
Vliv výživy kapra (Cyprinus carpio) na kvalitativní vlastnosti masa
Janoušek, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)Obilovina triticale zpracovaná v různých formách (šrotovaní, tepelná úprava) a její vliv na kvalitativní vlastnosti masa (obsah tuku, výtěžnost, textura) byl sledován na tržním kaprovi (Cyprinus carpio) v Nadějské soustavě ... -
Vývoj produktů ze sladkovodních ryb
Macek, Josef (Jihočeská univerzita, 2010)Rybí maso, hlavně sladkovodních ryb, je typ zboží, které by mělo být doporučováno z hlediska zdravé výživy.Rybí maso bude mít na trhu dobrou perspektivu. Proto zvládnutí zpracovatelských metod a samozřejmě jejich následující ...