• Antioxidační potenciál mouk připravených z výlisků vybrané skupiny olejnin 

      Bártová, Veronika; Bárta, Jan; Jarošová, Markéta; Kopecký, Jiří (Profi Press s.r.o., 2019)
      Výliskové mouky čtyř druhů olejnin (len setý, konopí seté, tykev olejná, ostropestřec mariánský) byly analyzovány z hlediska obsahu polyfenolových látek a antioxidační aktivity. Hodnoceny byly rozemleté výlisky a mouky ...
    • Studium vlastností a biologických aktivit mouky lnu olejného 

      Jarošová, Markéta; Bárta, Jan; Bártová, Veronika (Profi Press s.r.o., 2019)
      Lněná mouka představuje cenný zdroj různých látek nejen z pohledu výživy, ale i funkčních vlastností. Tato práce byla zaměřena právě na studium vlastností a biologických aktivit mouky získané ze lněných výlisků, které byly ...
    • VÝLISKY SEMEN LNU A KONOPÍ A JEJICH ZPRACOVÁNÍ NA MOUKY A BÍLKOVINNÉ KONCENTRÁTY 

      Bárta, Jan; Jarošová, Markéta; Bártová, Veronika; Švajner, Josef (Profi Press s.r.o., 2019)
      Výlisky semen lnu resp. nažek konopí (získané z lisování olejů) byly upraveny na tři druhy práškových materiálu – výliskovou mouku (M), frakce mouky s velikostními částicemi menšími než 250 μm (F) a bílkovinný koncentrát ...