• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • Ostatní publikace
    • Zemědělská fakulta
    • View Item
    •   DSpace Home
    • Ostatní publikace
    • Zemědělská fakulta
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Studium vlastností a biologických aktivit mouky lnu olejného

    Thumbnail
    View/Open
    Jarosova_Uroda.pdf (1.498Mb)
    Date
    2019
    Author
    Jarošová, Markéta
    Bárta, Jan
    Bártová, Veronika
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Lněná mouka představuje cenný zdroj různých látek nejen z pohledu výživy, ale i funkčních vlastností. Tato práce byla zaměřena právě na studium vlastností a biologických aktivit mouky získané ze lněných výlisků, které byly zároveň zbavené slizotvorných látek. Mouka byla získána ze šesti odrůd olejného lnu (Agram, Libra, Amon, Agriol, Raciol a Flanders). Byla prokázána odrůdová variabilita v obsahu dusíkatých látek, obsahu celkových polyfenolů, antioxidační aktivitě a technologických parametrech (rozpustnost, schopnost vázat vodu a tuk). Nejvyšší antioxidační aktivita a celkový obsah polyfenolů byl zjištěn u odrůdy Agram.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/767
    Collections
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV