• Odpadní produkty cibule kuchyňské jako zdroj antiooxidantů v masných výrobcích 

      Bedrníček, Jan; Golian, Jozef; Samková, Eva; Belej, Lubomír; Smetana, Pavel; Čapla, Jozef; Kadlec, Jaromír; Bárta, Jan; Bártová, Veronika; Kolek, Jan; Mráz, Jan; Laknerová, Ivana; Pešek, Milan (Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2018)
      Cibule je jedna z nejdůležitějších druhů zeleniny na světě. Velké množství cibulových odpadů se vyprodukuje každý rok. Některé frakce odpadu, které jsou bohaté na antioxidanty, mohou být využity při výrobě masných výrobků ...
    • Změny ve výtěžnosti čerstvého sýra v závislosti na kvalitě mléka 

      Kala, Robert; Štětina, Jiří; Kořán, Jakub; Čurda, Ladislav; Samková, Eva; Bártová, Zuzana (Vysoká škola chemicko technologická, 2016)
      Hodnocení bylo provedeno na čerstvých sýrech vyrobených v laboratorních podmínkách. Cílem bylo sledovat především výtěžnost a aktivní kyselost sýra v závislosti na kvalitě mléka a teplotě při sýření. Syrové kravské mléko ...