Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMalátová, Renata
dc.contributor.authorDedková, Veronika
dc.date.accessioned2021-12-07T11:53:55Z
dc.date.available2021-12-07T11:53:55Z
dc.date.issued2008
dc.date.submitted2008-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/26592
dc.description.abstractTato práce je zaměřená na pohybovou aktivitu a zdravou výživu studentů dvou vybraných českobudějovických gymnázií ve věku patnáct až dvacet let. Dále ve vybrané složce studentů zjišťuje výskyt anorexie a obezity. Práce může být rozdělena na dvě části. První část je zaměřená na možnosti stravování v podobě bílkovin, tuků, sacharidů a tekutin. Zabývá se poruchami příjmu potravy a pohybovou činností, přičemž poukazuje na několik typů alternativní výživy. Druhá část práce představuje výzkum o výživě a pohybových aktivitách u zvoleného vzorku studentů. Ke zpracování výsledků byly využity BIA a BMI metody doplněné o údaje z měření výšky, váhy a množství tělesných tuků. Jak ukazují grafy obezita se vyskytuje ve vybrané složce studentů pouze v malé míře, anorexie se pak neobjevuje vůbec.cze
dc.format74 s., 7 s. obr. příloh
dc.format74 s., 7 s. obr. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectzdravá výživacze
dc.subjectpohybcze
dc.subjectporuchy příjmu potravycze
dc.subjectobezitacze
dc.subjecttělesná výškacze
dc.subjecttělesná váhacze
dc.subjectBMIcze
dc.subjectBIAcze
dc.subjecthealthy nourishmenteng
dc.subjectmovementeng
dc.subjecteating disorderseng
dc.subjectobesityeng
dc.subjectheighteng
dc.subjectweighteng
dc.subjectBMIeng
dc.subjectBIA.eng
dc.titleAdolescenti jako riziková skupina v oblasti stravování a jejich pohybová aktivita\\cze
dc.title.alternativeAdolescents as a group of risk in the sphere of feeding and their active lifeeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag9500
dc.description.abstract-translatedThe focus of this paper is on movement, sporting and healthy nourishment of the young people at the age from fifteen to twenty studying at the two grammar schools in České Budějovice. I also inquired the occurance of anorexia and obesity on the chosen sample of the students. This work can be divided into two parts. The first one is concentrated on using albumens, fats, sacharids and liquids in nourishment. While it deals with eating disorders and moving activities, it offers several types of alternative nourishment. The second part presents the research into nourishment and moving activities on the chosen sample of the students. The results are made using the BIA and BMI methods (dealing with the height, weight and amount of fats). The graphs show that the obesity appears only by the very small number of the inquired students, moreover, the anorexia does not apper at all.eng
dc.date.accepted2008-06-05
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTělesná výchova a sportcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programTělesná výchova a sportcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam