Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorVrábková, Petra
dc.date.accessioned2021-12-07T12:18:09Z
dc.date.available2021-12-07T12:18:09Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/27087
dc.description.abstractCílem této bakalářské práce byl nejdříve rozbor literatury, vztahující se k tématu výživy těhotné a kojící ženy, a následně dotazníkový průzkum s 27 otázkami, který měl přispět k potvrzení či vyvrácení třech vědeckých otázek. První vědecká otázka, která se zabývala ověřením předpokladu, že potravinové doplňky a lepší způsob stravování v průběhu těhotenství mají vliv na celkový pocit únavy těhotné ženy a na zdárný průběh těhotenství, se nepotvrdila. Druhá vědecká otázka hledala odpověď na otázku, zda je délka kojení ovlivněna kvalitou životosprávy kojící matky. Výstupy z odpovědí dílčích otázek dotazníku také nesvědčily pro její potvrzení. Třetí vědecká otázka se týkala užívání potravinových doplňků a správné životosprávy během kojení a jejich vlivu na kvalitu vlasů, nehtů, zubů nebo pleti. Zde již byla nalezena souvislost.cze
dc.format100 s.
dc.format100 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživa před otěhotněnímcze
dc.subjectvýživa v těhotenstvícze
dc.subjectvýživa během kojenícze
dc.subjectmakronutrientycze
dc.subjectmikronutrientycze
dc.subjectnutrition before pregnancyeng
dc.subjectnutrition during pregnancyeng
dc.subjectnutrition during breast feedingeng
dc.subjectproteinseng
dc.subjectfatseng
dc.subjectsugarseng
dc.subjectvitaminseng
dc.subjectmineralseng
dc.titleObecný model diety těhotné a kojící ženy.cze
dc.title.alternativePregnant and nursing woman´s general model of diet.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag12399
dc.description.abstract-translatedThe principal aim of this bachelor thesis was at first analysis of literature concerning the subject of pregnant and nursing woman. The opinion poll with 27 questions followed after that. It should validate or overcome three theories. The first one was related to the presumption, that the supplements of food and the better way of feeding during the pregnancy influence the tiredness of the pregnant woman and also the proper process of the pregnancy. This theory stayed unconfirmed. The second hypothesis is looking for an answer to the question, if the length of breast feeding was influenced by the nursing mother´s right way of living. The second theory was not confirmed by the partial questions. The third hypothesis was dealing with food supplements used during breast feeding and their influence on the quality of hair, nails, teeth and skin. In this case there was found some context.eng
dc.date.accepted2009-06-05
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam