Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKrejčí, Milada
dc.contributor.authorBosáková, Heda
dc.date.accessioned2021-12-07T12:18:17Z
dc.date.available2021-12-07T12:18:17Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-04-29
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/27100
dc.description.abstractCílem mé bakalářské práce je předložit stručný přehled nejvýznamnějších vědecky uznávaných alternativních stravovacích směrů. Teoretická část analyzuje odbornou literaturu. Nejprve se věnuji stravovacím zvyklostem. Dále se věnuji vegetariánství, makrobiotice, racionální výživě a dělené stravě. Závěrečnou kapitolu teoretické části věnuji stravovacím směrům, které mají nejkratší historii, tedy organické a ochranné stravě. V praktické části se zabývám zjišťováním informovanosti vybraného vzorku populace v oblasti alternativních stravovacích směrů a dále se pokouším zmapovat popularitu těchto směrů. Výzkum byl prováděn pomocí dotazníku, zúčastnilo se ho 180 respondentů. Obě výzkumné otázky byly potvrzeny.cze
dc.format71 s. , 6 s. obr. příloh
dc.format71 s. , 6 s. obr. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectVýživacze
dc.subjectalternativní stravovací směrycze
dc.subjectvegetariánstvícze
dc.subjectmakrobiotikacze
dc.subjectdělená stravacze
dc.subjectracionální výživacze
dc.subjectochranná stravacze
dc.subjectbio-výživa.cze
dc.subjectnourishmenteng
dc.subjectalternative trends of eatingeng
dc.subjectvegetarianismeng
dc.subjectmacrobioticseng
dc.subjectpartite dieteng
dc.subjectwell-balanced dieteng
dc.subjectprotective dieteng
dc.subjectbio-nutrition.eng
dc.titleAlternativní stravovací směry a jejich uplatnění v populaci.cze
dc.title.alternativeAlternative trends of eating and their application in population.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag12431
dc.description.abstract-translatedThe objective of this thesis is to present a concise survey of the most significant scientifically-respected alternative trends of eating. The theoretical part analyzes the literature available for the topic. First, attention is paid to eating habits. Then, the focus shifts to vegetarianism, macrobiotics, well-balanced diet and partite diet. The final chapter of theoretical treatise is devoted to eating trends with the briefest tradition, that is organic and protective diet. The applied part of the thesis deals with tracing the awareness of selected population sample in terms of alternative trends of eating and further mapping of these trends´popularity. The research was carried out by means of questionnaire with 180 participants. Both theses were validated.eng
dc.date.accepted2009-05-25
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam