Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKrejčí, Milada
dc.contributor.authorBudíčková, Lenka
dc.date.accessioned2021-12-07T12:52:29Z
dc.date.available2021-12-07T12:52:29Z
dc.date.issued2010
dc.date.submitted2010-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/27772
dc.description.abstractCílem mé bakalářské práce je vytvoření přehledu certifikátů, který by pomohl lidem vybírat a podporovat ty výrobce a obchodníky, kteří se chovají ohleduplně jak k životnímu prostředí, tak ke zvířatům i lidem. Teoretická část mé práce obsahuje množství informací o snižování osobní spotřeby, biopotravinách, spravedlivém obchodu, etickém spotřebitelství v souvislosti se snižováním negativního dopadu nadspotřeby na životní prostředí. V praktické části jsem sebrané certifikáty roztřídila do skupin pro lepší orientaci spotřebitelů a vytvořila didaktický materiál pro studenty Výchovy ke zdraví i ostatní zájemce. Zhodnotila jsem rozsah a kvalitu nabízených služeb dvou informačních středisek. Data byla získána metodou analýzy a syntézy a metodou řízeného rozhovoru. Obě odborné otázky byly potvrzeny.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectetikacze
dc.subjectosobní spotřebacze
dc.subjectživotní prostředícze
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjectekologická stopacze
dc.subjectspravedlivý obchodcze
dc.subjectvegetariánstvícze
dc.subjectethicseng
dc.subjectpersonal consumptioneng
dc.subjectenvironmenteng
dc.subjectorganic farmingeng
dc.subjectecological footprinteng
dc.subjectFair Tradeeng
dc.subjectvegetarianismeng
dc.titleRole etiky v osobní spotřebě člověkacze
dc.title.alternativeEthic status of personal consumptioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag15632
dc.description.abstract-translatedThe aim of my Bachelor thesis is a list of certificates that will help people to select and promote manufacturers and traders who behave sensitively towards the environment, animals and people. The theoretical section of my work contains various sources of information about reducing personal consumption, about organic food, fair trade and ethical personal consumption in terms of reducing the negative impact of excessive consumption on the environment. In the practical part of my work I have sorted collected certificates into groups for better consumer understanding and created learning material for students who are specialised in Education for health and other people who are interested in this field. I assessed the extent and quality of the services offered by two information centres. My data were obtained by an analysis method and a synthetic method, and also by a directed interview. Both research questions were confirmed.eng
dc.date.accepted2010-06-02
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam