dc.contributor.advisor | Krejčí, Milada | |
dc.contributor.author | Budíčková, Lenka | |
dc.date.accessioned | 2021-12-07T12:52:29Z | |
dc.date.available | 2021-12-07T12:52:29Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.date.submitted | 2010-04-23 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/27772 | |
dc.description.abstract | Cílem mé bakalářské práce je vytvoření přehledu certifikátů, který by pomohl lidem vybírat a podporovat ty výrobce a obchodníky, kteří se chovají ohleduplně jak k životnímu prostředí, tak ke zvířatům i lidem. Teoretická část mé práce obsahuje množství informací o snižování osobní spotřeby, biopotravinách, spravedlivém obchodu, etickém spotřebitelství v souvislosti se snižováním negativního dopadu nadspotřeby na životní prostředí. V praktické části jsem sebrané certifikáty roztřídila do skupin pro lepší orientaci spotřebitelů a vytvořila didaktický materiál pro studenty Výchovy ke zdraví i ostatní zájemce. Zhodnotila jsem rozsah a kvalitu nabízených služeb dvou informačních středisek. Data byla získána metodou analýzy a syntézy a metodou řízeného rozhovoru. Obě odborné otázky byly potvrzeny. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | etika | cze |
dc.subject | osobní spotřeba | cze |
dc.subject | životní prostředí | cze |
dc.subject | ekologické zemědělství | cze |
dc.subject | ekologická stopa | cze |
dc.subject | spravedlivý obchod | cze |
dc.subject | vegetariánství | cze |
dc.subject | ethics | eng |
dc.subject | personal consumption | eng |
dc.subject | environment | eng |
dc.subject | organic farming | eng |
dc.subject | ecological footprint | eng |
dc.subject | Fair Trade | eng |
dc.subject | vegetarianism | eng |
dc.title | Role etiky v osobní spotřebě člověka | cze |
dc.title.alternative | Ethic status of personal consumption | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 15632 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of my Bachelor thesis is a list of certificates that will help people to select and promote manufacturers and traders who behave sensitively towards the environment, animals and people. The theoretical section of my work contains various sources of information about reducing personal consumption, about organic food, fair trade and ethical personal consumption in terms of reducing the negative impact of excessive consumption on the environment. In the practical part of my work I have sorted collected certificates into groups for better consumer understanding and created learning material for students who are specialised in Education for health and other people who are interested in this field. I assessed the extent and quality of the services offered by two information centres. My data were obtained by an analysis method and a synthetic method, and also by a directed interview. Both research questions were confirmed. | eng |
dc.date.accepted | 2010-06-02 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Výchova ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |