dc.contributor.advisor | Pešek, Milan | |
dc.contributor.author | Jircová, Petra | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T07:12:35Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T07:12:35Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-26 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/29400 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na téma ovoce a výrobky z jeho zpracování a jejich význam pro výživu. Teoretická část se zabývá chemickým složením ovoce obecně a jsou zde popsány výrobky z ovoce a jejich význam pro lidské zdraví. Věnuje se především vitaminům, vláknině a antioxidantům. Praktickou část tvoří dotazníky na dané téma a jejich vyhodnocení. Cílem práce bylo zjistit, jaké znalosti mají studenti a žáci o ovoci, jak často ho konzumují a z jakých zdrojů ho získávají. | cze |
dc.format | 75 s. | |
dc.format | 75 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | ovoce | cze |
dc.subject | výrobky z ovoce | cze |
dc.subject | význam ovoce pro zdraví | cze |
dc.subject | vitaminy | cze |
dc.subject | vláknina | cze |
dc.subject | antioxidanty | cze |
dc.subject | fruit | eng |
dc.subject | fruit products | eng |
dc.subject | the importance of fruit to health | eng |
dc.subject | vitamins | eng |
dc.subject | fiber | eng |
dc.subject | antioxidants | eng |
dc.title | Ovoce a produkty z jeho zpracování a jejich význam pro výživu | cze |
dc.title.alternative | Fruit and products of its processing and its importance for nutrition | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 25671 | |
dc.description.abstract-translated | The thesis is focused on fruits and products of its processing and its importance in nutrition. The theoretical part deals with the chemical composition of fruits in general are described and fruit products and their importance for human health, the important matter we deal mainly vitamins, fiber and antioxidants. The practical part consists of questionnaires on the subject and their evaluation. The aim was to find out what kind of relationship and knowledge of students and pupils of the fruit and eat it as often. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-01 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Výchova ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |