dc.contributor.advisor | Pešek, Milan | |
dc.contributor.author | Kolingerová, Hana | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T07:12:37Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T07:12:37Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-26 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/29401 | |
dc.description.abstract | Polynenasycené mastné kyseliny, jejich zdroje a využití v potravinách jsou dnes studovaným a zkoumaným tématem mnoha vědců. Jejich vliv na zdraví organismu je prokázaný v mnoha hlediscích. Praktická část se proto zabývá zjištěním a porovnáním znalostí této problematiky ve vybraných skupinách, konkrétně studentů středních a vysokých škol. Teoretická část je zaměřena na zdroje polynenasycených mastných kyselin a jejich využití ve výživě. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | polynenasycené mastné kyseliny | cze |
dc.subject | esenciální mastné kyseliny | cze |
dc.subject | výživa | cze |
dc.subject | zdroje | cze |
dc.subject | zdraví | cze |
dc.subject | poměr polynenasycených mastných kyselin řady omega 3 a omega 6 | cze |
dc.subject | polyunsaturated fatty acids | eng |
dc.subject | essential fatty acids | eng |
dc.subject | nutrition | eng |
dc.subject | sources | eng |
dc.subject | health | eng |
dc.subject | ratio of polyunsaturated fatty acids omega 3 and omega 6 series | eng |
dc.title | Zdroje polynenasycených mastných kyselin a možnosti jejich využití ve výživě | cze |
dc.title.alternative | Sources of polyunsaturated fatty acids and their possible use in nutrition | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 25672 | |
dc.description.abstract-translated | Polyunsaturated fatty acids, their sources and usage in food are nowadays studied and researched topic for many scientists. Their influence on the health of the organism has been proved in many points of view. The practical part is therefore devoted to finding and comparing the knowledge of this issue in chosen groups, namely pupils from high schools and university students. The theoretical part focuses on the sources of polyunsaturated fatty acids and their usage in nutrition. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-01 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Výchova ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |