Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPešek, Milan
dc.contributor.authorPokorná, Veronika
dc.date.accessioned2021-12-08T07:12:44Z
dc.date.available2021-12-08T07:12:44Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/29405
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá vápníkem v potravinách a jeho významem pro výživu u žáků 2. stupně základní školy. Teoretická část pojednává o obecné charakteristice vápníku, zejména chemickém, fyzikálním a biologickém významu, chemických sloučeninách, výskytu vápníku v přírodě i vodě. Dále je zaměřena na obsah vápníku v potravinách živočišného a rostlinného původu. V poslední řadě je v teoretické části práce nastíněn význam vápníku pro lidský organismus především jeho příjem, vstřebávání, exkrece a důsledky jeho nedostatečného příjmu například Hypokalcemie, Osteoporóza a Osteomalacie. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na zjištění informací o znalostech žáků ve věku 12 ? 15 let o vápníku a následně jeho konzumaci, výskytu v potravinách a významu ve výživě, formou dotazníku. Zjištěné výsledky jsou vyhodnoceny a následně graficky zpracovány.cze
dc.format76 s.
dc.format76 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvápníkcze
dc.subjectpotraviny živočišného původucze
dc.subjectmlékocze
dc.subjectpotraviny rostlinného původucze
dc.subjectvitamin Dcze
dc.subjectosteoporózacze
dc.subjectCalciumeng
dc.subjectfood of animal origineng
dc.subjectMilkeng
dc.subjectfoods of plant origineng
dc.subjectVitamin D Osteoporosiseng
dc.titleVápník v potravinách a jeho význam pro výživucze
dc.title.alternativeCalcium in foods and its importance for nutritioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag25676
dc.description.abstract-translatedThis bachelor's thesis deals with the calcium in food and its importance for the nutrition of students at second grade of primary school. The theoretical part discusses the general characteristics of calcium, especially the chemical, physical and biological significance of chemical compounds, the occurrence of calcium in water and nature. It is focused on the calcium content in foods of animal and vegetable origin. Finally, in the theoretical part, is outlined the importance of calcium for the human body, especially the intake, absorption, excretion and consequences of its insufficient income, for example hypocalcemia, osteoporosis and osteomalacia. Practical work is focused on findings to estimate the knowledge of students aged 12 to 15 years about calcium and consequently its consumption, occurrence in foods and the importance of nutrition, using a questionnaire. The results are evaluated and graphically presented.eng
dc.date.accepted2012-05-31
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam